Schnauzer

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Schnauzer. Du kan også legge inn egne erfaringer om Schnauzer.

Schnauzer bilder

SchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzerSchnauzer

Erfaringer med Schnauzer

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Schnauzer

BS sier: Jeg er en mann på 60 år, jeg har alltid vært opptatt av turer i skog og mark, både å gå og å løpe.
Mitt ønske har vært i flere år å skaffe meg en schauzer en rase jeg er veldig betatt av.
Problemet mitt er at min kone ikke vil ha hund. Er det noen som har et tips hva jeg bør gjøre?
04.11.2017

Trond sier: Vi hadde en dvergschnauzer som ble 16 år. Opp gjennom årene har vi hatt mange hunder, men dette er definitivt den flotteste rasen vi har hatt. Det er en liten hund, men familievennlig, kattevennlig, tøff og snill hund. Vær dog oppmerksom på hva opphavet er. Det er en rase som skal ha temperament da det egentlig er en hund brukt til å gå inn i huler/åpninger for å fange rotter. Derav barter og hår hengende ned fra øyne som beskyttelse. Ikke prøv å ta bort dette, men i stedet avlede for eksempel med "godbiter". En utrolig flott rase som går godt med andre raser.
25.06.2016

Trond sier: Vi hadde en dvergschnauzer som ble 16 år. Opp gjennom årene har vi hatt mange hunder, men dette er definitivt den flotteste rasen vi har hatt. Det er en liten hund, men familievennlig, kattevennlig, tøff og snill hund. Vær dog oppmerksom på hva opphavet er. Det er en rase som skal ha temperament da det egentlig er en hund brukt til å gå inn i huler/åpninger for å fange rotter. Derav barter og hår hengende ned fra øyne som beskyttelse. Ikke prøv å ta bort dette, men i stedet avlede for eksempel med "godbiter". En utrolig flott rase som går godt med andre raser.
25.06.2016

Sofiius sier: Hei. Har en 5 år gammel mellom schnauzer. Kan slutte meg til mye av det som skrives. Er den beste familie hunden vi har hatt, men sliter med adferd overfor andre dyr, spesielt sauer.. Er heller ikke spesielt glad i biler. Kan være slitsom å gå tur med iblant.
13.05.2015

svartskjegg sier: Hei, jeg har en schnauzer hann på 7mnd. Han er stort sett snill. Den er nysjerrig, uredd og elsker å løpe og finne ting. Jeg børster den hver dag og sjekker den for flått. hvor ofte skal klørene klippes?
17.08.2013

sølvbarten sier: Helt enig med Kine. Har hatt 2 dverg schnauzere(har den ene ennå). De hadde veldig forskjellig personlighet, en beskjeden og en litt mer frempå. men begge har felles at de er superlojale, lydige, lekene, veldig kosete, flotte tur kamerater. Ingen av våre har vært gneldrete, ikke et bjeff når det ringer el banker på døren eller kommer folk. Har lært dem mange triks, ja dette er min drømmehund. Så lenge jeg er i stand til å ha hund skal det alltid være en dv.schn. i mitt hus.
24.02.2013

Kine sier: Min første hund fikk jeg når jeg var 14 år, og hun har jeg enda. Hun fyller hele 7 år nå i Februar 2013. Hun er en svart og sølv dvergschnauzer.
Jeg kunne ikke hatt en bedre hund. Hun er ekstremt smart, leken, rolig og kosette. Hun er den perfekte hund. Hun har rutiner som hun er flink og følger, går løs på tur, og bare tripper bak beina mine, veldig lydig, kan utallige triks, er utrolig snill med både menn og barn, det er ikke noe problem i det hele tatt, hun elsker og kose, og kan kose i flere timer, hun bjeffer aldri(!). Jeg føler jeg har vært ekstremt heldig med min lille gullunge. Alle som møter henne forteller meg at de aldri har møtt en hund som henne.
Når hun er sammen med andre hunder merker man virkelig hvor smart og velltrent hun er :-))

Jeg kan absolutt anbefale rasen.
Som sagt skal det være veldig viktig med valpekurs, regler, pottetrening, introdusering for både små og store hunder, barn, voksne mennesker, fyrverkeri, by livet osv osv.

Fineste og beste hunden jeg kommer til og ha, det er jeg helt sikker på. Ingen i fremtiden kan sammenlignes med min lille jente.
16.01.2013

Schnauzer sier: Båndtvang.

Vår to schnauzere går løs på gården vår hele tiden.
Men på båndtvangen må hundene være i bånd eller hundegård?
Våre går løs på gården men rømmer aldri.

Må dei være i bånd?
21.07.2012

Ann Kristin H sier: Jeg har en mellom Schnauzer på 15 mnd. Han er tydelig på vei inn i puberteten og viser seg frem og kommer litt i klammeri med andre hannhunder. Han er veldig kjærlig og en utmerket familiehund. Han betrakter våre to små barn som sine søsken og viser stor tålmodighet ovenfor dem. Min erfaring er at schnauzere trenger MYE mosjon. Vår hund blir lett stresset om han ikke får nok aktivitet.
"Frisøren" besøker vi 4-5 ganger i året.
10.10.2011

Lisa sier: Har lenge hatt lyst på Riesenschnauzer, men har ikke turt å skaffe det meg før nå nylig, fordi jeg leste at det ikke var en "nybegynner-hund". Så snakket jeg med hunde-trenere som sa at det bare var tull. Hvis man er innstilt på at det er en hund som krever en del aktivisering og en tydelig leder, tror jeg alle kan klare det.

Min hanne er nå 15 mnd., jeg var på valpekurs da han var 3mnd., og unghund-kurs etter det. Og ellers har han fått omgås andre hunder svært ofte, da jeg tror sosialisering er veldig viktig
Jeg har ikke fått min så lydig som jeg ønsker enda, men vet ikke om jeg kan forvente det av ham enda? Han er jo veldig "valpete" enda.

Han er også veldig "tøff", og jeg må ta ham skikkelig innimellom... Blant annet har han knurret til meg et par ganger, og dette vil jeg få bort. Problemet er at jeg får veldig blandede meldinger/råd om hvordan jeg skal ta ham. Er det noen som har erfaringer med dette?
23.09.2011

Frode sier: Schnauzer er en livlig hund med veldig tydelig kroppsspråk. Den er som regel glad og viser dette tydelig.
I følge literaturen skal den være skeptisk til fremmede og agressiv mot andre hunder av samme kjønn. Dette stemmer ikke med min erfaring. (fra to hannhunder + en riesenschnauzer hann) Om man som hundeeier passer på at hunden blir sosialisert, så utvikler den seg til å bli meget sosial overfor andre hunder av begge kjønn. Hundens tydelige kroppsspråk gjør at det meget sjeldent blir bråk i møte med andre hunder. Om den blir møtt med aggresjon, har den en meget høy terskel i forhold til å besvare aggresjonen.

Selv om rasen har et utpreget vaktinstinkt, er den meget hengiven overfor husets gjester, når den ser at eier har sluppet dem inn og "godkjent" besøket.

Schnauzeren er ingen typisk sofahund. Den liker at det er aktivitet rundt den, og den trives derfor meget godt sammen med barn.

Mange blivende hundeeiere har en oppfatning av at en stor hund krever mye mosjon, og en liten hund krever lite mosjon. En schnauzer burde ut fra den logikken ha en grei størrelse om man ønsker en hund som bare krever middels mengde mosjon. Om man tenker i de baner, er definitivt ikke schnauzeren det rette valget. Rasen er meget aktiv og trenger mye mosjon. Den er dog en særdeles takknemmelig turkammerat.

Selv om man ikke skal stille ut hunden, så kreves et visst pelsstell. Det sies at rasen røyter minimalt, men det er en sannhet med modifikasjoner. Den spesielle scnauzerpelsen har den egenskapen at den lar seg "avrøyte" manuelt. Altså at man minimum to ganger i året trimmer pelsen, dvs napper dekkhårene. På denne måten fjerner man seks måneder med røyting kontrollert i løpet av en time. (kan med fordel utføres utendørs). Underpelsen må i tillegg børstes ut jevnlig. Litt putling med formklipping av skjegg og ved ørene må også påregnes.
Det finnes folk som kan utføre dette for en overkommelig pris. Oppdretter vil som regel kunne gi råd her.

Alt i alt er schnauzeren en meget trivelig, omgjengelig, barnevennlig og helsemessig frisk hund som anbefales på det varmeste dersom man er innforstått med at rasen har et over gjennomsnittlig aktivitetsnivå og krever noe pelsstell.
19.02.2010

Vegar sier: en snauser er en ypperlig familie hund. Men man må begynne tidlig og trene med den og få den lydig. For det er en litt sta hund som må settes på plasse og du måvise at du er sjefen. Det er en utrolig fin tur kamerat og man kan gålange turer i all slags vær. Det er en uredd hund som tørr det meste. Det er også en vakt hund så man trenger ingen alarm i heimen. Fården nok mosjon er den rolig inne. Utrolig kosette og snill. Min erfaring er at det er mye pels stell, derofr er det lurt å allierer seg med oppdretter angående dette. Pels trimming 4 ganger i året er lønnsomt. Det er også en fin hund til å bruke som trekk hund. den trekker pulk og mennesker lett som bare det.
05.02.2009

Din kommentar om Schnauzer:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Schnauzer var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase