Samojedhund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Samojedhund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Samojedhund.

Samojedhund bilder

SamojedhundSamojedhund

Erfaringer med Samojedhund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Samojedhund

Gerd Karin sier: Har dessverre nettopp mi kjære samojedjente Bessie på tretten år som døde av kreft. Ønsker sterkt en samojed igjen og skal hente en gutt neste uke. Hunderasen kan trygt anbefaler pga gemytt, kjærlighet ovenfor andre dyr og mennesker at de i tillegg er skjønne å se på. Ingen agressivitet eller vanskeligheter med samojeden.
07.10.2017

Har lyst på dyr sier: Hei jeg har lyst på en samojed hund men jeg får kansje en leopard gekko om fire dager for da har jeg bursdag. Kan de komme overens? Er det mye og lange turer, er de allergivennlige?hvor lenge kan de være hjemme alene? Går det an å ha en samojed løs uten at den stikker av? Plzzz svar
04.10.2017

Gerd Karin sier: Jeg har en nydelig samojedjente som heter Bessie. Samojeden er en herlig hunderase. Snill, glad i turer og er en utmerket familiehund og turkamerat. Dessverre litt for mye utviklet jaktinstinkt ovenfor sau og vilt. Kan sterkt anbefales.
03.04.2015

Bygutten sier: Vi har en samojed på 9 måneder. Han er verdens snilleste. Liker skogsturer, trekking på ski og har katten vår som sin beste venn. Vi bor i byen, så han er meget sosialisert og er glad i alle han treffer. Han skvetter litt unna høye lyder og bjeffer en del når han er alene hjemme. Ellers elsker han å ligge på fanget, leke med ball og leke gjemsel med katten vår. Liten plass i dusjen gjør vaskingen intim, men med en deilig omgang med hårføneren etter dusj er samojedsmilet like bredt.
04.05.2014

mortilto sier: Endelig har jeg fått gleden av å eie en nydelig samojed igjen!!Bodde på lillehammer for 20 år siden og hadde da en hann-samojed som het "samo" og han ble 15 år.Nå har jeg ei nydelig tispe på snart to år som heter "iris".Har også en hannkatt på 2 år,og det går veldig greit så lenge katten er sjefen.Iris bryr seg ikke om han ,bortsett fra maten da!!men uansett så er det STOR glede. Sønnen min syns også at hun er verdens vakreste.han er 10 år!!
01.01.2014

mortilto sier: Endelig har jeg fått gleden av å eie en nydelig samojed igjen!!Bodde på lillehammer for 20 år siden og hadde da en hann-samojed som het "samo" og han ble 15 år.Nå har jeg ei nydelig tispe på snart to år som heter "iris".Har også en hannkatt på 2 år,og det går veldig greit så lenge katten er sjefen.Iris bryr seg ikke om han ,bortsett fra maten da!!men uansett så er det STOR glede. Sønnen min syns også at hun er verdens vakreste.han er 10 år!!
01.01.2014

mortilto sier: Endelig har jeg fått gleden av å eie en nydelig samojed igjen!!Bodde på lillehammer for 20 år siden og hadde da en hann-samojed som het "samo" og han ble 15 år.Nå har jeg ei nydelig tispe på snart to år som heter "iris".Har også en hannkatt på 2 år,og det går veldig greit så lenge katten er sjefen.Iris bryr seg ikke om han ,bortsett fra maten da!!men uansett så er det STOR glede. Sønnen min syns også at hun er verdens vakreste.han er 10 år!!
01.01.2014

sta katt sier: jeg har en katt og har tenkt å få en samojed (hann). men jeg har en sta katt fra før. jeg lurer på om katten noen gang kommer til å bli glad i hunden, eller i det minste godta den??
09.06.2013

Thjahppe sier: før når jeg var yngre hadde vi en samojed.
den passa fint sammen med jenta mi som da var ca.3.år. desverre måtte jeg selge den da jeg fikk en liten en som var allergisk.
men jeg anbefaler den sterkt!
08.02.2011

siroho sier: Vi har både katt og samojed. Det går veldig greit sammen. De har sin egen måte og være sammen på. Vi fikk både hunden og katten på ca samme tid.
Min samojed har jaktinstinkt, ikke bare litt heller. Jeg kan aldri ha den løs ute i naturen den vil løpe sin veg hvis han oppdager noe av interesse. Da er jeg bare luft. Alt er interessant, fugler, rådyr, sauer osv. Han tok et par lemen og mus i sommer. Det tok ikke lang tid før de var døde. Frosker smaker vondt så de lar han være. Nå i vinter har vi snørekjørt en god del og i høst var vi på tur med kløv. Et meget flott turkammerat, men det er en del trening før han fungere optimal på ski og med kløv.
Ellers er han en sofagris, liker å ligge på fanget og kose, og hopper ned når det blir for varmt. Samojeder kan også bjeffe en del.
Meget vennlig ovenfor fremmede, barn, ingen vakthund her i huset. Alle er velkommen. Han trenger ca 1-2 timers tur hver dag. Gjerne litt hjernetrim vedsiden av. Vi trener også litt agility, og det elsker han.
23.01.2011

star sier: heii^^
jeg har såå lyst på en samojed ,men jeg har en katt går det bra tror du? Håper noen kan svare meg på denne spørsmålen.

Samojeden er jo veldig fin og helt skjønn. Fin pels har den i vært fall. De hundene jeg ville ha hatt er jo da selfølgelig:
samojed
alaskan malamute
eurasier
puddel

Naboen min har en mellom-puddel hvit den er helt skjønn og helt nydelig. Leken er den i vert fall !

Mamma har en veninne som har en eurasier den er helt nydelig.
03.05.2010

star sier: Heii!
Jeg har veldig lyst på en samojed, men jeg har en katt går de bra?
18.04.2010

samojedhunden sier: Jeg har en samojed og må si jeg er ekstremt positivt overrasket over rasen. For meg er det en perfekt blanding mellom det beste innen brukshund og det beste innen familiehund. Vår samojed elsker å leke, kose og bare være sammen med oss. Når det gjelder jaktinnstinkt så er han svært nysgjerrig spesielt mot fugler, men jeg har vanskelig for å tro at han helt vet hva han skal gjøre hvis han faktisk får tak i noen. Vi har møtt både slanger, frosker og andre smådyr i skogen og så fort han kommer bort til dem så står han bare og venter på at det skal skje noe moro. Vi har også møtt mye sauer og kuer, men det har aldri vært noe jaktinnstinkt her. Sauene slikket han om munnen, og han skulle gjete flokkene. Samojeden har i tidligere alder vært endel brukt til gjeting, og jeg har hørt andre som har hatt samme erfaring når de har møtt sauer og reinsdyr. Når det gjelder bjeffing så tror jeg kanskje dette er ganske individuelt da vi har opplevd svært lite av dette. Vi har dog vært konsekvente på at bjeffing ikke er tillatt annet enn til varsling (han kan godt si ifra hvis det er innbrudd om natta). Det eneste "negative" jeg kan finne om samojeden må være at de er svært sta, noe som krever en positiv og tolmodig tilnærming til trening. De er dog blant de smartere hunderasene så med riktig trening får du raskt resultater. Samtidig får du også en kreativ hund som stadig finner nye måter å lure til seg goder, noe som gir mye personlighet... Jeg tror heller ikke samojeden er blant de mest krevende hundene mosjonsmessig, men det er ikke en hund for leilighet i byen. Den har også et stort behov for å være med i flokken til enhver tid, noe som gjør at den nok helst ikke bør være for mye alene. Det kan også være greit å ha i bakhodet at samojedrasen har utviklet seg ganske mye de siste 30-40 årene, noe som gjør at eldre informasjon om rasen ikke fremstår korrekt. Tidligere var de mer "vanskelige og ville", noe som nå er avlet bort. Verdens beste hunderase spør du meg!
23.03.2010

VorstherPi sier: Banrnevennlig, selvsikker, snill, ikke aggressiv mot andre hunder. Noe jaktinstinkt, spesielt ovenfor fugl. Vår trenger litt mosjon, men ikke på langt nær så mye som fuglehundene våre. Trivs i kjølige omgivelser. Krever noe pelsstell i røyteperioder. Trekk-egenskaper varierer fra hund til hund, så sjekk opp foreldre der hvis du er ute etter trekkhund. Vår er lat og gidder ikke å trekke....Bestemt og noe egenrådig rase, bør ha en fast og bestemt, men ikke aggrssiv fører. Vår er klikketrent med godt resultat, og har blitt en usedvanlig lydig, godmodig og blid og leken hund.Eneste negative med rasen er at de bjeffer en del.
13.02.2010

Bamse;) sier: Hei, jeg er en førstegangs eier av Samojed. Min hann hund er nå snart 5månder. Og han er super. Leken,positiv,uredd,ikke stresset hund ELSKER barn,vennelig,nyskjerrig,kosete sterk trenger en konsekvent eier,som er positiv. Liker å være blant familien. Går fint sammen med alle dyr. Ikke jakt-innstinkt. (bortsett fra kansje duer.)

Elsker å prate... (så ikke for folk som liker å ha det stille rundt seg.) Kjenner jeg gleder meg til han kommer i stemmeskifte! heheh..

Pelsen er faktis så ogsi selv rensende. Klart at når han blir skitten så vises det utrolig godt. Men når han tørker så vises det ikke i det hele tatt.. Blir mersom litt gulere bare. Røytinga har jeg begynt å merke litt.. Men min hund elsker å dusje, så da mister han jo også endel hår. Elsker foresten hårføner også. Heheh..

Men kloklippin er noe vi må sloss om.. Når han får noe i hodet. Så kan han bli litt voldsom så da,må man vær bestemt! han gir seg ikke..
13.01.2010

julis sier: Vi har tre samojedder hjemme dem er kjempe snille og er morsomme og vere med er veldig kosete er utehunder
29.12.2009

Anonym sier: Vedr: samojed og katt.
Jeg har en Samojed, og fikk katt når den var 1 år ca. Samojeden tok imot katten med åpne armer, eneste er litt kvass ved maten hvis katten kommer for nær, men aldri vært aggressiv eller lignende mot katten. De leker og sover sammen hele tiden, katten går inn i hundegården sammen med hunden hver dag og trives godt der:) Det er en tispe jeg har, så vet ikke hannhunder reagerer på samme måte. Katten er også en hunn.
30.10.2009

samojed sier: er samojed slik som sibirian husky og alaska malamute at de jakter på sau? har veldig lys på en slik, men det er sauer rett utenfor døra.
er ikke dette egentlig en trekkhund ?
07.10.2009

Stjerna sier: Hei :0)
Jeg tenker på å få i meg en Samojed. Trur det er en hund for meg da jeg er glad i træne og gå i skog og mark. Men lurer litt på hvor mye træning den trenger for å være fornøyd og lykkelig?
Jeg har også en katt og lurer på hvordan Samojeden er/reagerer mot katter?
Hvordan er hunden i Trondheim varmen?
27.08.2009

Orva sier: Samojed er utrolig fin hunderase. De er bare dødsherlige å se på og pelsen er myk .
Bare synd jeg ikke kunne ha den pga av at en x hadde en annen hund som ikke tålte hunden min.
Måtte selge den og savner hunden enda. Orva er navnet på hunden.
22.07.2009

Julie sier: Vår hund klarte seg nydelig uten mye mosjon.. Mye ute i løpestreng, men det var mest for å ikke svette ihjel inne. Hun klarte seg fint med en tur om dagen. Utrolig snill, heller ikke mye pelsstell, det klarte hun fint selv.
22.07.2009

Bamsemoms sier: Går godt sammen med barn i alle aldre. Godt gemytt, rolig, vennlig, nyskjerrig, selvsikker. Trenger mosjon så ikke egnet for sofagriser. Vennlig ovenfor andre hunder og mennesker.
24.05.2009

Gina sier: Hei. Jeg vurderer å kjøpe en samojedhund. Lurer på om dette er en typisk familiehund? Jeg er hjemme det meste av dagen og har god tid til en hund. Det eneste problemet må være; hva jeg skal gjøre med hunden når vi skal på ferier eller hjem til andre?
04.02.2009

BOBBO sier: SAMOJEDEN er en alsidig rase, godt egenetsom familiehund,trekk,kløv,vakt.Den er middels stor. Er rolig og glad i mennesker, modig og ikke sky.
14.09.2008

bobbo sier: heisann jeg ar en skjønn samojede hann på 19 mnd. Har små barn og valgte samojede pga rasens generelt sett gode gemytt.Han er utrolig trygg og rolig både blandt små og store tobeinte. Også veldig trygg og snill blandt andre hunder uansett str.Men dette er en rase som krever mye mosjon,obs ikke noe hund for sofa slitere,og litt pels stell må en regne med.
14.09.2008

Din kommentar om Samojedhund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Samojedhund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase