Rhodesian ridgeback

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Rhodesian ridgeback. Du kan også legge inn egne erfaringer om Rhodesian ridgeback.

Rhodesian ridgeback bilder

Rhodesian ridgebackRhodesian ridgebackRhodesian ridgebackRhodesian ridgebackRhodesian ridgebackRhodesian ridgeback

Erfaringer med Rhodesian ridgeback

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Rhodesian ridgeback

Jonas Fjeld sier: Ser meg om etter en hund som kan være med på skiturer og sykkelturer, må kunne være hjemme alene på dagtid.

Den må kunne løpe løs i områder med sau og fremdeles følge kommandoen "gå bak".
21.07.2015

Zelius! sier: Hei!
Jeg har egentlig bare et veldig kjapt og greit spørsmål..
Er det noen her som veit hva prisen på en Rhodesian Ridgeback-valp ligger på sånn ca./gjennomsnitt?
Finner veldig lite om det på nettet bare, så håper noen her kan hjelpe meg litt!
Takk på forhånd! :-D
19.10.2013

Zelius! sier: Hei!
Jeg har egentlig bare et veldig kjapt og greit spørsmål..
Er det noen her som veit hva prisen på en Rhodesian Ridgeback-valp ligger på sånn ca./gjennomsnitt?
Finner veldig lite om det på nettet bare, så håper noen her kan hjelpe meg litt!
Takk på forhånd! :-D
19.10.2013

Irja sier: Hvis noen lurte endte jeg opp med å finne et helt fantastisk hjem til tispen min på 1 år og 5 måneder. Hun har vært der i ett år og 2 måneder nå, og trives kjempebra. Jeg ble ringt opp etter at noen leste hva jeg skrev her, og traff blink med en gang! De nye eierne er helt herlige, og skjemmer henne bort;) Er ikke bare-bare å finne riktige eiere over nett, men jeg er veldig glad for at jeg klarte det.

Irja :)
13.03.2013

Kjersti sier: Vedrørende oppdrett av Rhodesian Ridgeback:
I Norge har RR-miljøet en utpreget utstillingsinteresse, og mange av oppdretterne av rasen er opptatt av å avle på kombinasjoner av utstillingschampions. Det er viktig å være klar over at det går an å utstille hunder med usynlige lidelser, og der er mulig - og for mange fristende - å avle på champions som kanskje ikke er helt friske. Vær nøye med å spørre om følgende ved valg av valp:

1) Har mor eller far allergi, fôrintoleranse eller hudproblemer? (RR er utsatt for dette. Dersom ikke informasjonen er tilgjengelig, bør oppdretter å finne denne for deg. Kan ikke oppdretter fremskaffe helseinformasjon om valpen du vil kjøpe, bør du avstå fra kjøpet.)

2) Har noen av valpene i mors eller fars kull blitt avlivet grunnet aggresjon? (Aggressiv adferd kan selvfølgelig skyldes oppdragelse, men dersom flere enn én valp i ett av kullene har hatt samme adferdsproblem, er det verdt å tenke seg om. Oppdretter bør vite dette.)

3) Har mor eller far, eller noen i mors eller fars kull kjent tilstand av entropion eller ectropion? (Dette er øyelidelser som RR ikke i utgangspunktet er disponert for, men som oppstår grunnet mutasjoner og feil avl. Oppdretter bør vite dette, eventuelt bør vedkommende være i stand til å skaffe informasjonen, i det minste på mors og fars vegne.)

4) Har mor eller far, eller flere enn én valp i mors eller fars kull, kjent engstelig adferd? (RR-er kan være engstelige, og det kan være utfordrende å leve med en utpreget engstelig hund.)

5) Test din RR før du velger valp! Dersom det er først gang du kjøper RR, bør du velge en midt-i-laget-valp; hverken den tøffeste eller den mykeste. Test hvordan hunden tåler høye lyder, brå bevegelser og berøringer. Valpen bør reagere rasetypisk; les deg opp på dette. Oppdretter bør kunne hjelpe deg å velge riktig valp.

6) Be om å få se veterinærattesten før du kjøper valpen, og kontroller at kontrakten er standardisert, og eventuelle tillegg er rimelige.

Til sist: Det er alltid lurt å forsikre hunden din tidlig. Det er veldig kostbart å leve med en allergihund, og dersom hunden har behov for eksempelvis en entropion-operasjon, koster dette omlag 15.000 kroner.

Lykke til!
13.11.2011

Kjersti sier: Til Bobbysnuppa: Alder varierer; det viktigste er at barnet er modent nok til å vite hva respektfull behandling av dyr er, og konsekvensene av egne handlinger. RR vil som regel trekke seg unna dersom den ikke trives i omgang med barn, og det vil derfor være riktig å lære barnet at når hunden går sin vei, følger vi ikke etter. Samtidig: Når hunden sover, skal den få sove i fred, og når den spiser, skal den ikke koses med.

Du kjenner ditt barn best selv, og er best egnet til å ta denne avgjørelsen. Det er et godt tegn at du stiller spørsmålet! Lykke til!
13.11.2011

Irja sier: Jeg skal omplassere jenta mi på ett år og 5 mnd, bare å sende mail hvis noen er interesserte i ei flott, hjemmekjær, kosete, smart jente. Hun er litt skeptisk til tider, i hvert fall hvis hun skvetter.
Jeg har så vondt i hele meg over at jeg må gjøre det her, men hun trenger et mer stabilt hjem enn det jeg som student som ikke helt vet i hvilket land jeg skal bo i om 5 mnd en gang.

Hvis noen har tid og stor plass i hjertet sitt til ei RR-tispe, send mail på irjaskabo @ gmail . com .
08.11.2011

BobbySnuppa sier: Her ser jeg at mange sier at man ikke bør la barn være alene med hunder, og er helt enig. Men jeg skal få hund for første gang og lurer på hvor gammelt barnet kan være før de kan være alene med hunden? 9? 13?
09.10.2011

MAS sier: Verdens vakreste hunderase etter min mening. Klok, sterk og tøff, men det finnes selvsagt mer forsiktige typer innen rasen. Se godt på mor og far av kullet når du skal velge valp.
Jeg har aldri hørt noe negativt om noen av kennelene som står oppført på NKK's sider.

Ingen førstegangshund, da den er veldig følsom og "selvtenkende", finner raskt løsninger på egenhånd. Noe jeg syns er positivt, men også kan være en utfordring.

Min første RR var den klokeste vakthund man kunne finne, så selv om besøkende var snille eller farlige. (Postmann ok - narkomane ikke)Reservert ovenfor fremmede, labrador-glad i alle hun hadde møtt minst en gang før.
100% trygg i forhold til barn, hadde vokst opp med små i huset. Jaget katter, men bare for morro skyld, rask som en kule og løp gjerne side-ved-side om katter - kjempegøy å skremme dem tydeligvis.

RR nr 2 er en mer nervøs type, vil nok ikke stoppe en innbrudstyv (kun hvis han var utenfor vinduet - kommer han inn vil hun gjemme seg)
Følsom og småredd alt mulig, derfor passer jeg veldig godt på henne rundt barn også. Selv om hun er snill og aldri har gjort en flue fortred, kan hun bli redd, og da SKAL man passe på. Labradorglad i ALLE folk, redd katter. :o)

Som man ser - individene kan være veldig ulike!
21.01.2011

izi sier: Ikke la en liten hund være alene med et barn. Små hunder har også tenner, som kan gi store skader i feks et lite barne ansikt. Barn vet ikke hvordan de skal behndle en hund, det må de lære. Barn kan være ganske slemme og hunden må beskyttes. Hunden er nemlig ikke så smart at den forstår at det er bare et lite barn.
Hilsen snart mamma og hunde elsker :-)og eier av verdens snilleste ridgeback som nettopp har fått en canser diagnose.
10.01.2011

Mats sier: Tom, innlegget ditt leste jeg med stor innlevelse, helt til du beskriver rhodesian ridgeback som den "perfekte barnevakten"! En slik kommentar føler jeg ikke kan stå ubesvart. Det er direkte uklokt å la barn være alene med hunder over en viss størrelse. Hunder må jo aldri brukes som barnevakt, uansett rase eller gemytt. Rhodesian ridgeback er som alle andre hunder udugelige til barnevakt. Man skal aldri føle seg 100% på at en hund ikke vil skade et barn - om barnet er uheldig eller hunden har en uoppdaget sykdom kan det få fatale konsekvenser.
12.11.2010

Tom sier: Unik! Det er en "tenkende" hund. Veldig signalsterk, stort språk. Balansert og trygg. Konvensjonelle dressur/ lydighet treninger kan du bare glemme. eks. "hennsiktsløse" kommandoer, ber de om forklaring :D Til gjengjeld lærer de hva det måtte være med engang. Den er stor, krutt sterk, psyke uten likestykke(jakter jo på løve og bøffel). Men uten tvil desidert tryggeste hund. Forventer og være med på alt. Utrolig følsom, mye derfor nok fleste fraråder som førstegangs hund. Glemmer heller aldri. Så det stilles krav til "lederen". Behandle den rettferdig, og du kan be den om hva som helst. Perfekte barnevakten.
Jeg kunne skrevet side opp og ned :D
For RR prat: hoietom krøllalpha gmail punkt com, snakkes
12.11.2010

nita sier: Rhodesian Ridgeback er en fantastisk hund, men den er selvstendig...Gjør ikke ting den ikke forstår vitsen med...feks sitte på våt og kald bakke... nope da blir jeg jo våt og kald.
Jeg ville ikke anbefalt en ridgeback som førstegangs hund. Dette er en rase som trenger oppdragelse, både vakt og jaktinstinktet er sterkt. Så her må man være konsekvent. En ridgeback er en stor og sterk hund. Den trenger mye mosjon og må få bruke hodet sitt. Ridgebacken kan være rolig inne, elsker å kroe seg i kurven sin, under ett pledd om vinteren. men når den er ute, så er den et fyrverkeri!
13.09.2009

Victori@ sier: er det noen som vet litt om denne rasen som for eksempel:

hvor mye morsjon den trenger?

hvor gammel den blir?

kan man ha den som førstegangshund eller om den trengerå være ærfaren?

og mer.....
06.09.2009

ohm sier: kennel Masithela er ein seriøs kennel. Der kjøpte me vår hund (dobermann). No driv ho berre med RR, trur eg. Alle eg har prata med har berre godt å seie om den kennelen
09.07.2009

bertha sier: Dette er den BESTE rasen i verden..Verdens snilleste..Elsker deg "bertha"mi:)
23.06.2009

duup sier: tøff hund ikke hørt om den før. noen som vet om norske seriøse oppdrettere av denne??
07.04.2009

Din kommentar om Rhodesian ridgeback:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Rhodesian ridgeback var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase