Hundemat

En god næringsmessig diett er viktig for at hunden skal få et godt liv. Kunnskap om hundemat er derfor viktig for alle hundeeiere.

Enhver hundeeier bør ta ansvar for hunden sin og lære så mye som mulig om næring for hunder. Du bør også handle hundemat hos en spesialist som har greie på hundemat.

Mat som er farlig for hunder

Ikke all mat som vi mennesker regner som spiselig, eller til og med sunnt, er bra for hunder. Noe menneskeføde kan faktis være dødelig for hunder!

Som for mennesker skal kjemikalier selvfølgelig regnes som farlige også for hunder. Men det er også mer vanlig mat som kan være farlig.

Skinn fra kylling og kalkun kan gi betennelse i bukspyttkjertelen på hunder, og dette ender ofte opp som en katastrofe for hunden, der de til slutt må avlives.

Druer og rosiner kan faktisk drepe de hundene som spiser dette, selv om dette kanskje virker absurd og utenkelig for oss mennesker.

Valnøtter kan også være farlig for hunder

Vanlig løk, eller kepaløk, er heller ikke bra for hunder, ettersom det har vist seg at dette er farlig i selv små mengder, og kan ta livet av hunder.

Humle er en plante som kan også være farlig ettersom det kan føre til akutt hypotermi hos hunder. Denne planten brukes i enkelte matvarer som mennesker bruker, blant annet i øl.

Sjokolade og kakao må man heller ikke gi til hunder ettersom det inneholder stoffer som hunden ikke tåler.

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase