Dressurkurs i Norge

Oversikt over dressurkurs av hunder arrangert i Norge.

Vi vil etterhvert komme med en stor oversikt over dressurkurs for hund i Norge. Du kan også se hvilke andre metoder for trening av hund som er aktuelle.

HUSK: Det finnes også muligheter for "dressurkurs" på internett. Noen av disse er ganske gode. Les mer om dressurkurs på nett her. Ellers kan du finne mye god informasjon i hundebøker om hundetrening.

Dressurkurs for deg og hunden din

Tre gode tips for hundetrening og dressur:

Gå på dressurkurs med hunden din

Et dressurkurs koster penger og det tar mye tid. Det er sosialt og man vil forhåpentligvis lære mye. Noen vil ha veldig mye igjen for å gå på dressurkurs, mens andre hundeeiere sitter igjen med stort sett den samme kunnskapen de hadde fra før.

Avanserte kurs kan fort koste enda mer penger. Trening av førerhunder, militærhunder, narkotikahunder og andre arbeidshunder har gjerne en prislapp på flere hundre tusen kroner. Slik trening kan man neppe lære over et enkelt kurs, da er det heller snakk om en mer omfattende utdannelse relatert til hund og hundetrening.

Gratis utdanning om hund i Hæren: For de som ennå ikke har gjennomført verneplikt kan man bli hundefører i Hæren på Forsvarets Hundeskole på Hauerseter. Kurset varer i 6 uker, og man vil etter endt utdanning mest sannsynlig få en posisjon som vernepliktig i Forsvaret som hundefører. Kriterier er at man er frilufts- og idrettsinteresser. Dessuten er erfaring med hunder og hundestell en fordel. I tillegg bær man også inneha førerkort klasse B, ha feilfritt fargesyn (grad 9/bestått kabeltest), god hørsel (grad 3) og alminnelig evnenivå (grad 4). Dette er en gyllen mulighet for alle unge gutter og jenter som ønsker en god utdanning relatert til hund. De militære hundene som finnes i Norge er blandt de best trente i verden, og utviser en imponerende disiplin.

Prisen på et dressurkurs i Norge varierer veldig. Skal man få god individuell veiledning kan det være lurt å ta kontakt med noen som har oppnådd gode resultater med hundetreningen sin på et bestemt kurs, og med en bestemt instruktør.

Ellers er også bøker om hundetrening og andre bøker om hund et viktig supplement som kan gjøre det lettere å trene hunden din. Det er til slutt din kunnskap som avgjør hvorvidt treningen av hunden din gir resultater.

Les bøker om hund og hundetrening

Kunnskap om hund er viktig dersom man skal oppnå gode resultater med hundetrening. Det finnes mange gode norske bøker om hundetrening. I tillegg bør man også anskaffe seg noen bøker som ikke bare omhandler bare dressur, men også bøker som kan gi deg et bedre innblikk i hva en hund faktisk er.

For gode forslag til hvilke bøker du bør kjøpe kan du se vår oversikt over anbefalte hundebøker.

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase