Golden retriever

Golden Retriever er en utmerket apporterende fuglehund som kan brukes til jakt, som brukshund og som familiehund. En snill hund som har blitt meget populær i Norge.

Golden retriever bilder

Golden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retrieverGolden retriever

Fakta om Golden retriever

Golden retriever

Temperament og væremåte til Golden retriever

Golden retriever er en svært snill og vennlig hund. Den bjeffer lite. Det har blitt hevdet at Golden Retriever er den "snille hunderasen", men også den hunderasen som biter mest. Det finnes mange motstridende påstander om Golden Retriever som hunderase, og mange av disse er kontroversielle - lesere som har kunnskaper om golden retriever oppfordres til å henvise til dokumentert informasjon som kan støtte eller motbevise vanlige påstander om hunderasen.

Disse hundene er svært flinke med barn. Den er rolig og har et jevnt godt lynne. Den passer godt for barnefamilier som liker å holde seg i aktivitet. Husk at en Golden retriever trenger mye mosjon og daglige utfordringer for å trives maksimalt.

Bruksområde for Golden retriever hunder

Golden retriever er først og fremst en apporterende fuglehund. Disse hundene er dyktige svømmer og flink til å apporere. Som familiehund har den også gjort seg populær over hele verden på grunn av dens lynne. Golden retriever har også blitt brukt til narkotikahund og lavinehund. Den er også en populær førerhund og terapihund. Bruksområdet til Golden retriever er med andre ord veldig bredt, men som noen vakthund egner den seg ikke spesielt godt.

Golden retriever utseende

Golden retriever har en langstrakt kroppsbygning med muskuløs brystkasse og en kraftig ryggstruktur. Hodet er bredt, og det har en markert stopp. Ørene er hengende og middels store. Halen bæres i rygghøyde. Disse hundene kan bli 56-61 cm i skulderhøyde, tispene noe lavere. Vekten på 30-35 kg hos hannenr og noen få kilo lavere for tisper.

Golden retriever historikk

Hunderasen Golden retriever er sannsynligvis avlet i Storbritannia mellom flere ulike retriever og spaniel raser. En annen teori er at det er blodhund og russisk retriever som utgjorde Golden retriever.

Rasen ble anerkjent i 1912 av The Kennel Club. Det første norske eksemplaret kom til Norge i 1952. Det var imidlertid ført på midten av 70-tallet at rasen blomstret opp som den populære hunderasen den har blitt. En ypperlig familiehund, turkamerat og brukshund.

Erfaringer med Golden retriever

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Golden retriever

Karianne strand sier: Vår høyt elskede golden retriever,Brandy,døde i Januar p.g.a Kreft i hjertet.hun ble nesten 10 år gammel. Et tap som ikke kan beskrives.vi sorger ennå,og prater om henne hver dag.hun var vår største inspirasjon her i livet,med en livsglede og takknemlighet som bare MÅ oppleves.en tillit og kjærlighet som ikke kan beskrives.hun lærte oss å sette pris på de små tingene,bruke sansene våres bedre...samme hvor stritt livet var,satte hun alltid tingene i perspektiv for oss...og hun fikk oss til å le...mottoet var:ut på tur aldri sur!! De tillits brune kloke øynene som fulgte oss over alt,hodet på skakke,den herlige myke pelsen og halen som pisket av fryd,hun elsket livet!!! Veninna mi har 4 golden retrievere,masse masse kjærlighet!! Vi har også 7 katter,og de elsket å sove inntil henne,de slikket henne alltid i ansiktet,eller lekte med den logrende halen.masse tolvmodighet.og ha en Golden retriever kan klart likestilles som å være dypt forelska!!!! Vi kommer ALDRI til å glemme henne!!!!
Takk for alt du lærte oss Brandy !!!
19.06.2016

Lena Sofie sier: Heia alle sammen!
Jeg er 13 år gammel, å har hatt 1 border collie og irsk bjørnehund fra jeg var 5 år til jeg var 11 da vi desverre måtte la han gå... Jeg savnet veldig å ha en trofast bestevenn som alltid var der selv om det var vanskelige tider osv... Nå skal jeg få kjøpe en hund, tenkte på en labrador eller en Golden retriever :D Må betale hunden selv, å det er helt greit, men jeg lurer på om det er "verdt" pengene?
Selvfølgelig er det verdt pengene, men ja... dere skjønner hva jeg vil fram til. Kan noen sende meg en mail elns om Golden retrievere? siden det er jo sinnsykt mye kødd på nett som skrives om forskjellige hunderaser osv... derfor jeg lurer på om noen kan sende meg en privat melding:D
Blir kjempeglad om noen kan gjøre det :D
Mailen min: nusseline@live.no
11.01.2014

Steve Vai sier: Golden är en av de hundar som biter mest, fråga var en av hunduppfödare av golden. Golden är inte så snäll som den framställs, skenet bedrar. Till trots så är det såklart en av de snällaste hundarna som finns.
21.10.2013

Astri sier: Min Goldentispe,Luna ble tolv år og to måneder. Da måtte jeg ta henne til avliving hos dyrlegen fordi hun var sterkt plaget av HD og dermed forkalkninger i ryggen. Hun vandret rundt om natten og ynket seg til tross for at hun fikk mer smertestillende enn anbefalt. Å ta beslutningen om at hun måtte avlives er det verste jeg har vært med på for hun var min beste venn. Jeg har en sykdom som gjør at jeg ikke orker så mye, men jeg føler meg mye dårligere nå når hun ikke er her mer. Jeg gråter av savn hver dag. Vet ikke om jeg bør vente med å få en ny, for det er jo henne jeg savner. Det er fire uker siden nå.
Jeg kan ikke understreke sterkt nok at man må vurdere oppdretterne nøye. I kullet til min hund hadde halvparten av valpene ulike former for artroser, men oppdretteren var bare opptatt av utstilling og premier.
30.07.2013

Astri sier: Min Goldentispe,Luna ble tolv år og to måneder. Da måtte jeg ta henne til avliving hos dyrlegen fordi hun var sterkt plaget av HD og dermed forkalkninger i ryggen. Hun vandret rundt om natten og ynket seg til tross for at hun fikk mer smertestillende enn anbefalt. Å ta beslutningen om at hun måtte avlives er det verste jeg har vært med på for hun var min beste venn. Jeg har en sykdom som gjør at jeg ikke orker så mye, men jeg føler meg mye dårligere nå når hun ikke er her mer. Jeg gråter av savn hver dag. Vet ikke om jeg bør vente med å få en ny, for det er jo henne jeg savner. Det er fire uker siden nå.
Jeg kan ikke understreke sterkt nok at man må vurdere oppdretterne nøye. I kullet til min hund hadde halvparten av valpene ulike former for artroser, men oppdretteren var bare opptatt av utstilling og premier.
30.07.2013

solveig sier: jeg har hatt min golden i 9 år. Idag måtte vi gå den tunge veien å avlive den p.g.a kronisk nyresvikt. Fykteligt tungt, savner den mye. En utrolig flott hunderase. Vi har opplevd utrolig mye kjekt sammen. Har heldigvis mange flotte bilder. Ønsker meg en ny hund, men må få dette litt på avstand først.
21.05.2013

Dyrevenn sier: Hei :) vi er en familie med tre hunder, en golden retriver, en border collie og en norsk elghund. Sammenlignet med border collie og norsk elghund trenger golden retriveren mindre mosjon. Den er også mye roligere inne, de to andre elsker å leike, mens goldenen helst vil ta livet med ro :) golden retriver er en fin og hyggelig rase, går bra sammen med både barn og andre dyr. Vår golden har jaktinnstinkt, og kan derfor være vanskelig å ha løs på tur. Alt i alt en veldig trivelig rase, og jeg tør påstå at det er en rase som førstegangseiere fint kan skaffe seg.
20.03.2013

mebas sier: Stusser litt over det som blir nevnt om vekta til en Golden - 30-35 kg. for en hann. Mener det kanskje er et litt snaut anslag, min fireåringen er i god trim, ikke av de største men veier alikevel akkurat 40 kg. Støtter forøvrig alt det positive som blir sakt om rasen. Dette er min fjerde hund og hunderase, uten tvil den mest lojale og godhjertede. (selv om det gikk med noen skopar det første året :))
27.08.2012

hege skatland sier: Hei;har ei egen super golden tispe på straks 9 år,hu e i perioda plaget med hot spot;(men bruk vanlig sinksalve te barn,hjølpe myttji fortar einn denn med du får te læge i dyra domma:))
15.08.2012

Solelis sier: Eg har nettopp overtatt/kjøpt ein golden retriever - 4 år - og berre etter 3 veker er eg overbevist om at denne rasen må vere den snillaste, mest lettlærte, solid psyke, aktiv, sosial, - ja - eg kunne fortsette lenge. Har hatt Flatcoated retriever tidlegare og sleit mykje meir med han i lydighet m.m.
Men du MÅ vere aktiv med ein slik hund! Treng utfordringar - ikkje berre gå tur.
06.08.2012

Tante Else sier: Jeg har hatt flere hunderaser.Men ingen av dem kan måle seg med min kjære Golden Retriever på 11 år.Hun har vært lett å trene.Lydig.Vennligsinnet.Og fantastisk i omgangen med barn.Og ikke minst er hun VAKKER.Det vet hun selv-
04.07.2012

Trlu sier: Ja, Golden er en flott hund, rolig og snill. Mye skryt av rasen her og det er fortjent. Har en selv på 8 år. Han har vokst opp med barn. Super snill, men liker ikke andre hunder eller klengende barn eller voksene. Så alle golden er ikke like. Mange som skriver her at rasen er så snill at en kan gjøre alt med den. Barn som klatrer, klenger og er påtrengende. Ingen hund fortjener og oppleve dette uannsett hvor snill. En skal aldri stole 100% på en hund uannsett rase. Husk at å bite er dens eneste forsvar, og ingen hunder ønker å bite. Det er vårt ansvar som eier at det ikke skjer.
Vi har desverre slitt med mye våteksem og noe vonde ledd. Det er det mange oppdrettere som "glemmer" og nevne.
05.06.2012

silje sier: hei, jeg har en golden retriever, han fyller ti år i november.
han er verdens snileste hund. jeg har ikke tenkt til å kjøpe noen annen rase enn dette! denne hunden er så tro fast som det går ann. han er veldig vant til barn i og med at vi er 6 barn i familien, du kan gjøre alt med denne hunden, han ville aldri ha flekket tenner! han er også den perfekte tur kameraten!
han er også den mest lojale hunden du kan finne! veldig avhenige av eieren sin, men slå seg også fort til ro om han er på besøk hos noen..
vil på det strekeste annbefale en golden enten som dere en en stor familie eller enslige. det er heller ikke så mye styr som folk skal ha det til. en god trim dagelig er supert og selvfølgelig små turer, men såpass må du med alle andre hunder også.
veldig lett lært noe som er kjempe gøy, og fortsatt veldig leken :)
kan også være flere timer alene ( arbeids dag) den perfekte hund uten tvil!
01.04.2012

solsikker sier: Hei. Jeg har en golden retriever/ kongepuddelvalp på hånda. Har lyst på den. Har noen erfaring med denne type blanding?
25.03.2012

Anonym sier: Til Nathalie Bakken: Du finner en tråd om hva hunder ikke kan spise her: http://www.hunderase.com/hundeforum/hva_kan_hunder_ikke_spise.html
21.02.2012

NathalieBakken sier: Hei! Jeg lurer bare på om noen her har en liste over hva hunder (type Golden Retriever) IKKE kan spise av mat/menneske mat, div. middagsmat og slikt. Og evt. det de kan spise, eller som er lurt å få i dem. Hun er 6/7 år, om det har noe å si. Frisk hund, og liker omtent alt, og kan spise alt hun ser.

Takk på forhånd. blir VELDIG glad for svar.

:)
20.02.2012

jt sier: Jeg er i mot å blande raser bevisst!!
Har selv hatt en Golden tispe, den må bare oppleves!!!Fantastisk familie hund, vi skaffet oss hunden et år før vi fikk barn, og var selvfølgelig spent på hvordan hun ville reagere med småbarn, totalt problemfritt!!Det eneste som vi måtte passe på var at ikke hunden skubbet til ungen slik at han ramlet ved et uhell.
Må være klar over at rasen røyter, men er lett å trimme/klippe rundt halsen og nakke, hale og ben.
Vår elsket vann, søle og lort, kunne velte seg i godlukter, samt spise ulumskheter på tur hvis hun gikk løs!
Hun bjeffet så sjeldent at hvis det skjedde ble hun overrasket selv av lyden!
Hvis en rase kan anbefales som førstegangs hund, barnehund, familiehund, arbeidshund,lydighet osv, MÅ det være Golden Retriever!!!!
Dette er ingen vakthund, den tvert imot innviterer!
Vår hund ble desverre ikke mer enn 9 år, fikk nyresvikt og måtte avlives.
26.11.2011

Helen sier: Heeei :) Jeg lurer på en ting. Golden Retriver , puddel og Labrador valp passer den blandingen bra ??
Hvor stor tror dere den blir ?
Tror dere den blir lett å trenen ??

:)
15.11.2011

I sier: Ønsker meg en golden retriever.
Vi har to andre hunder(en mellon schnauzer og en Chinese crested powder puff) men har alltid ønsket en golden retriever
13.10.2011

K sier: Snillere hund enn Golden Retrieveren har jeg ikke møtt.
De er fantastiske hunder, rolige og trofaste. De passer veldig bra sammen med barn. Bestemor har hatt to av disse hundene, og den første lekte vi ungene mye med. Hunden fant seg i alt vi gjorde, kledde på henne, brukte henne som pute, studerte tennene hennes, you name it.
Bjeffer lite gjør de også. Hunden vi har nå lager veldig lite lyd, kun hvis hun vil inn og ingen kan høre henne.
En veldig behagelig hund å bo sammen med, og en ekte familiehund.
10.07.2011

Martin sier: Golden er en fantastik hund å både eie og ha som venn. Det største problemet med dem er at lukter forferdelig når de blir våte. Utenom dette finner man ikke flottere og greiere familiehunder. Og når man i tillegg bare kan bruke litt av to3net sin lukfjerner fresh er det ikke noe problem.

Elsker min golden!
01.07.2011

Anny sier: jeg hadde en Golden og han ble 17 år. Jeg husker at når jeg og broren min var 5-6 år så bada vi ofte og da pleide han og stå og se på oss og hvis vi dykka begynte han og bjeffe og prøvde å få takk i mamma. hvis vi svømte for nærme land prøvde han og ta tak badedrakta vår dra oss på land. han var så koselig :)
26.04.2011

Hunde Entusiast sier: Hei, vi hadde en (Egentlig to, men den ene døde tre år gammel) Golden Retriver hanne fra før fødselsen min til jeg var elleve. På den tiden erfarte jeg mye om denne rasen: En ting er deres evige lyst på kos. Det virker som om de aldri får nok av det! Det andre er deres gode lynne og adferd (Det kommer jo ann på hvordan en oppdrar dyret) som passer perfekt til de fleste Jeg er nå snart tretten har klart meg uten Dino i tre år. Han ble tolv og døde av kreft, noe som ikke kunne merkes så godt fordi har var langhåret. Jeg oppfordrer også alle hundeeiere (Bortsett fra bymennesker) å ikke bare holde hunden i lenke. Lær den opp til å gå løs. Da blir resultatet bedre ;)
13.02.2011

lisa sier: slutt å friste meg
12.02.2011

Leonella sier: Har en tispe på 6 år. Jeg tror man misforstår det med biting - en golden har et veldig godt lynne og jeg har aldri hørt om noen som er blitt bitt agressivt av en Golden Retriever. Men - de fleste elsker å bite på ting - min tispe bet istykker en del sko og ting inntil hun var rundt to år og sluttet. Hun har en kurv med pinner og bein og de koser hun seg veldig mye med.

De er veldig sosiale og bør ha lov til å hilse på de hundene de møter - slik blir de trygge på seg selv. De er veldig lette å trene i lydighet og gjør det meste for å tilfredstille eieren hvis de har har fått god oppfølging fra starten av.

Min tispe er et "matvrak" så jeg må passe på foret hele tiden - hun er utrolig glad i mat. Hun har ingen plager som mange har nevnt med eksem og hofteplager - og jeg har inntrykk av at spesielt HD plager har blitt tatt seriøst av oppdretterne og er sjeldnere nå.

Skal du ha en Golden så gjør litt undersøkelser om hvor den kommer fra og finn en oppdretter som har godt rykte.

Elsker min store kosebamse - hun er verdens snilleste. De krever en del oppmerksomhet og mosjon - det er en stor hund og det er tull å si at de ikke trenger mye mosjon. En hund som ikke får nok mosjon og som er såpass stor kan sikkert virke lykkelig men helsa er det nok ikke så bra med. Jeg går 4 turer hver dag, 2 lange og 2 korte. Lang tur er ca. 1-2 timer og kort tur er ca 30 minutter.
16.01.2011

ona sier: Hei, jeg har 2 golden retriever. Etter 25 år med schæfer var det som å komme til himmelen da vi fikk vår første golden for snart 11 år siden. Kan ikke få fullrost rasen nok. Vi har nå to tisper, forøvrig mor og datter, og har aldri opplevd så stor glede ved å ha hund som det vi har med denne rasen. At det blir skrevet st dette er hunderasen som biter mest...tror jeg er sterkt overdrevet...men er det statistikk så er det vel fordi det er den rasen det er flest av. Når det gjelder stell og mosjon, litt uenig med de som skriver at de MÅ HA MYE mosjon...tror dette er overdrevet...de trenger mosjon ..men de venner seg til en livstil som VI gir dem...vi er ikke avhengige av å gå kange turer, men de er glade og fornøyde hunder alikevel. Glimrende familiehunder,glade i barn og i mennesker generelt .Så til dere som tenker skaffe hund, kan jeg bare si finn en seriøs oppdretter og velg GOLDEN :)
01.01.2011

eLiAs sier: Golden Retriver er en svært vennlig hund
og passer bra til en familie med barn på over
5 år.Den er verdens snilleste hund men biter mye.
Den er definnitivt min favoritthund. ;-D
13.11.2010

isa sier: jeg mista min beste venn,å turkamerat i juni.ble syk,den var ti år,det er så tomt å stille å jeg savner han så fælt.skal ha igjen samme hund,men ikke valp,jeg prøvde det men det ble for mye jobb pga helsa.så jeg ønsker meg så veldig en litt voksen tispe eller hanne er ikke sikker enda.han å var bare verdens snilleste alttis der for meg uansett.svikter aldri.har aldri vært i nærheten av å bite noen har bare vært snill mot absolutt alle.savner han grusomt.han er ved siden av meg nå i en urne.å jeg sier hver dag at jeg er glad i han..sSNUFFSS
29.09.2010

evra sier: Hvor mange kull er det forsvarlig å sette på en Golden Retriver ? Kommer dette også an på hvor mange de får pr kull ? Hva er da totalt antall hvalper som er forsvarlig ?
10.06.2010

golden matmor sier: Heia alle sammen!
Koseli å se at det er så mange som er glad i golden retrievere. Har nå hatt denne rasen de siste 9 årene. Har hatt en omplasseringshund, som døde for 2 år siden. Har nå to hannhunder på snart 3 og 4 år. Han på 3 er en omplasseringshund,mens han på 4 har vi hatt siden han var 10 uker. Begge to er fantastisk skjønne hunder med godt lynne.Dessverre har den ene hd og eksemplager,men med rette oppfølging kan han leve et langt og godt liv likevel.Golden er som tidligere sagt her flotte familiehunder
07.05.2010

Eva sier: Laila...
Ta hunden din bort til de andre hundene og la den se at de faktisk ikke er farlige.. så lenge du viser at det ikke er noe å være redd for vil som regel hunden roe seg... Bare husk på å vise hunden din at det er du som er sjefen, og hvis den ikke roer seg, kan du ta godt tak i den og legge den på rygg....dette roer hunden ned, og den vil skjønne at det er du som bestemmer...
Hadde en hund som alltid ble helt sinnsyk når den fikk øye på andre hunder. Jeg tok hunden min med bort, la den på rygg slik at de andre hundene fikk luktet litt på den...etter at vi hadde gjort dette noen ganger brydde den seg ikke om andre hunder i det hele tatt....verdt et forsøk...
01.04.2010

Eva sier: Vi har to Golden Retriever brødre på 11 mnd. De er bare helt fantastiske. Har i tillegg en bitteliten Chiweenie som de bare elsker å leke med. Til at de er så store hunder som de er blir jeg imponert over hvor forsiktige de er med den minste hunden vår. Barna våre kan gjøre hva de vil med de uten at de bryr seg. De kan plukke de i munnen og gjøre hva de vil!!!
Har hatt noen hunder, men ingen kan måle seg med Golden Retriever!! De er lettlært, snille og ekstremt tålmodige hunder. De bjeffer aldri(i morsetning til chiweenien) og bruker mesteparten av dagen på å leke med hverandre. I og med at vi bor i Florida tilbringer vi myyye tid på stranda, noe hundene ELSKER!! Golden Retriever er absolutt den beste familiehunden du kan få!!
01.04.2010

laila sier: hei..jeg har en golden rettriver,han er 5 år..veldig snill her hjemme hos oss..men når jeg er ute og går turer med han,så er han ikke blid på de hundene jeg møter..da vil han over veien og ta de..noe som til tider er slitsomt...hva skal jeg gjøre?? er første hunden min...så erfaring med hund det har jeg ikke...men gjør så godt jeg kan..var redd hund som lita,siden jeg blei bitt av en shefer,ja ikke skambitt,men nok til at jeg ble veldig redd for hunder..kan det væra at hunden kjenner jeg er utrygg,så den vil forsvare meg ?? eller ere bare typisk for hannhunder at de reager på de vi møter ..det er bare hannhunder..tispene bryr han seg ikke noe om... er det noen som kan gi meg et tips... har hørt om strømbånd og ol...men syns det høres voldsomt ut..den hunden han er mest sint på er også en golden den er 8år hannhund..eller har det noe med rang og gjøre kanskje...er nybegynner så ikke døm meg...vil bare ha noen svar..tips ... ol
23.03.2010

en som elsker hunden sin sier: Jeg har en hund med navn Mikko. Det er en golden retriver hannhund på nå 5 år. Jeg fikk han da jeg var åtte år, og elsker han mer enn noe annet. Han er bortkjemt, utrolig ulydig, men også utrolig snill! Jeg har også en kanin som Mikko er kjempe glad i. Kanina er ikke redd Mikko i d hele tatt og kan til med sitte på ryggen hans og bli slikka av han. Mikko er en sofa gris, men elsker å vere på fjellet, rulle i snøen eller få så mye oppmerksomhet som mulig!
20.02.2010

-LMS sier: Golden Retriver er definitivt den mest tålmodige og snilleste hunden. Har en selv, og den maser aldri på noen ting, om vi skal ut på noe så sitter han gladlig i bilen og venter. Det er en hund man blir veldig knyttet til også, og han merker om det er noe som plager deg, da kommer han bort i medlidenhet og legger hode inntil kinnet..

Vil du ha en tålmodig og smart hund, velg Golden Retriever, men husk de trenger stell og lange turer:)
27.01.2010

gk sier: Bør en ha hannhund eller tispe?har lyst å skaffe oss en golden retriever da jeg har ei datter som er autist og tror dette er hunderasen for oss.
20.01.2010

Sito sier: Skal man ha en familie hund, er dette hunden. Den er snill, lydig, god, bjeffer lite, kommer overens med alle (både andre dyr og mennesker), forsiktig, og har et utrolig fint utseende.
Jeg har selv en golden retriever han hund, en kraftig kar på 8år. Elsket av familien, snill som ett lam, og kjempe flink med barn, den har også veldig god tålmodighet. Dette er helt klart en av de beste hunderasene:)
18.01.2010

Erfaren sier: Etter tilsammen 35 år med Golden har jeg en del erfaring med rasen. Har nå en fantastisk flott hannhund på 10 år. En golden kan brukes til nesten alt med den rette treninga. Vår golden gutt er en super trekk og kløv hund, god i lydighet, en fantastisk familie hund og topp teningskamerat. En golden trenger å mye mosjon og å få bruke hodet. Har slitt en del med våteksem og han går på medisiner pga forkalkninger. Ganske rasetypiske problemer. En golden kan absolutt være en begynner hund, med den riktige ( ikke hard, men konsekvent) oppdragelsen får man hunder som kan være med over alt, brukes til mye og som er lette å ha i hus :-)
16.01.2010

Meg sier: Hei. jeg kjenner en golden retriever. den er egenttlig veldig snill. men den er så vimsete og er i veien uansett hvor jeg går. og den er helt... ja hva skal jeg si? det er som om den har ADHD. men jeg liker golden retriever veldig godt. men akkurat denne hunden bør jeg ikke omgås med:P det er vel egentlig eierens feil. de har kanskje ikke gått nok på tur med den og ikke oppdratt den riktig.
13.01.2010

noob sier: hei, jeg lurer på om dette er en bra"nybegynner" hund ??
30.12.2009

Goldenekspert sier: Bitte litt fakta om golden retriever.
Golden retrievererens foreldre var en gul retriever og den nå utdødde tweed water spaniel.
Den har svært gode jakt egenskaper spesielt som apportører.Alle golden retrieverene stammer fra et kull som ble oppdrettet av Lord tweedsmouth i skottland.Høyden kan bli opptil 51-61cm.Vekten kan bli opptil 26-30kg.
OG DEN BITER IKKE!!!!!
08.12.2009

Goldenekspert sier: Hei hvorfor sier alle att golden biter mest?Det skjønner jeg ikke.Golden er den mest snilleste hunden av alle hunder.Jeg har hatt en golden når jeg var liten desverre måtte vi gi den bort:(Men alle de som har tenkt og kjøpe hund og ikke vet hva de skal kjøpe anbefaller jeg dere att dere burde kjøpe golden retriever
08.12.2009

Hemmelig elsker! sier: Jeg elsker golden retrievere .. vi har en golden retriever hjemme som heter garbo og er verdens snilleste hund!!!!
03.12.2009

Hemmelig elsker! sier: Jeg elsker golden retrievere .. vi har en golden retriever hjemme som heter garbo og er verdens snilleste hund!!!!
03.12.2009

Golden Retriever elsker sier: Golden Retriever er de søteste og mest snilleste hundene jeg vet om.
Dette med at de biter mye er bare noe tull.
Hvis man oppdrar de godt så er de kjempe gode hunder. Jeg har kjent 2 selv (jenter)og de var kjempe snille.Begge var en god familie hund.

PS! noen som vill skaffe seg hund ?
Jeg som har kjent golden selv vill gjerne anbefale å skaffe seg golden, de er bare helt herlige.
21.10.2009

Mai sier: Jeg har hatt Golden i til sammen 28 år. Huset har vært fylt med barn, katt og andre hunder ut og inn. Aldri har det vært noe problem med våre "jenter". De har vært glade og trivlige hunder, trofaste turkamerater og veldig gode lyttere når ting var vanskelige. uten tvil kommer det en golden i hjemmet etter hvert. Men først skal min gamle trofaste blandingshund ( sjæfer / labrador ) få sin alderdom i litt ro med sine to kattevenner.En valp kan som vi alle vet være en plage for gamle damer ( hun er snart 13 år )
11.10.2009

tassen sier: har en 7 år gammel golden hann og han er plaget med forkalkning i ryggen (så ille at det går ut over styringa av avføring og slikt). han viser ikke smerter når vi er hos dyrlege så det er ikke lett å vite hvor vidt han er plaget, men han går på medisiner som skal hjelpe. problemet er at disse medisinene koster vanvittig mye penger. han sliter også med "hot spots", altså våt eksem og det er langvarig og slitsomt å behandle og det koster også endel penger. etter det jeg har funnet fram så er dette vanlig hos golden og bør være noe dere tenker over med denne rasen!! KAN FORT BLI VELDIG DYRT!! men ellers en kanon fin rase som er super med unger, har en tre åring selv og de er som pompel og pilt:)
08.10.2009

Maria sier: dei er så søte og tenk at eg skal få ein ein dag
08.10.2009

Håkon sier: hei jeg har en blanding av Golden retriver,
Elg-hund, airendal terrier og Lunde hund. hun er en liten energisk tispe på 4 månder. hun har mest sansynlig arvet pelsen fra Elg hund og Lunde hund men har pels fargen til en Golden retriver. hun jøyr ikke. hun oppfører seg som en hund skal gjøre anbefaler en bastard på det sterkeste, av golden retriver.


ps vi hadde tenkt i 2 år før vi skaffet oss hund
06.10.2009

Golden Retriever freak sier: Jeg elsker Golden Retrievere, og har kjempe lyst på en selv. Det med at Golden Retrievere biter mest, er bare TULL ! Jeg passer på en Golden Retriever for en venn av meg når hun skal bort, og den er som en kosebamse i levende versjon. Den er KJEMPE SNILL !! :)
06.10.2009

Gjest :) sier: Golden er kjempe gode hunder, har en hann som er akkurat fylt ti år. merker ikke noe på han at han er kommet opp i årene. Har heller ikke vært plaget noe med noen form for sykdom. Eneste tingen en må passe på når en har golden er våt eksen. Di elsker å bade å er derfor veldig utsatt for å få det.. Det hadde vår da han var 1 år, mye stell for å få det til å gro.. Golden er lette hunder å få til, når vår var ung hund drev jeg litt trening på han, både med søk og hinder, dette barre for morro. tok ting fort... Han er den elste av våre tre "sønner" ;) Blir jo en av familien. så vi gruer oss veldig til den dagen han ikke kan være sammen med oss mer..
Når det er snakk om at golden ligger så høyt på bite statistikken, så prøv å tenk seg om. Hvis det står en golden og en rotweiler utenfor en butikk så er det ingen som går bort og klapper rotweileren, men 4 av 10 går og klapper golden. Dette har ialefall jeg opplevd..
Vil på det sterkest annbefale golden til familie folk:)
23.08.2009

KanskjeSnartNyHundeEier sier: Hvordan er Golden Retriver og trene ? er den lett og oppdra ?
17.08.2009

Sitakita sier: Jeg elsker golden rettievern den er så fin. Eg har ei 4 månders gammel tispe. Ho er nesten hvit. Ho er kjempe grei. Elsker ho kjempe mye.
09.08.2009

FRIDA sier: Jeg liker Golden Retriver for de er søte og snille.Jeg kjenner 14 Golden Retrivere.
Alle er sille og greie.
Jeg ønsker m en sånn hund.Å jeg skal kjøpe me det
for komfimasjon.
22.07.2009

Lille H sier: Jeg har alltid likt denne hunderasen og har bare positive opplevelser og bare fått positiv omtale om denne rasen. Jeg er selv intressert i å få meg en slik hund, men lurer på om denne rasen kan brukes i lydighet og agility?
26.06.2009

Goldeneier sier: Jeg har en Golden som nå er 12 år gammel og snillere hund skal du lete lenger etter. Har hatt en god del problemer med den p.g.a. ekstrem røyting, dyrlegen finner ikke ut hvorfor, så har slitt ut et par støvsugere i årenes løp. Du må ikke ha støv på hjernen dersom du anskaffer deg en Golden Retriever, men du får det igjen gjennom en enorm hengivenhet.
16.06.2009

golden8uker sier: Har selv bestilt en liten tispe golden retriver 8 uker gammel. hvordan skal du gjøre henne mest familiekjær.. vet om valpekurs er det annet?
12.06.2009

hundeelskersykdommen sier: denne hunden biter ikke mest,men den kan lekebite eller bite vis du ikke er snill mot hunden så ikke bruk den i kamper eller utfordringer hver snill å gå turer og lek hver dag!
26.04.2009

Marthe sier: Jeg har to golden retriver, Mira er Tispa og Sofus er Hannen.Mira er lys og sofus er mørke brun
14.04.2009

lea sier: elsker hunderasen den er BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GOLDEN RETRIVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
03.04.2009

Hemmelig sier: Jeg har aldri hatt en hund før, men det har mamma og pappa + støresøstera mi. De sier at vi ikke får lov til å få hund fordi vi ikke har tid!!
Det er så uretferdig fordi jeg vil så gjerne ha en søt golden retriever!! Tanta mi har 7 hunder det vil jeg også ha men jeg må vente til vi skal flytte og tar en evighet!! Mamma finner aldri et hus!!
06.03.2009

hemmlig sier: golden retriver er en hund som er BEST!!!!!!!!!
15.02.2009

hemmlig sier: Golden retriver er best nullprotest!!!!!!!!!!
14.02.2009

hemmlig sier: Golden retriver er en super duper hund absolutt verdens beste hund.Jeg er ni år å har lyst på en golden retriver men det som er problemet er at jeg ikke får lov enda.Jeg må vente til jeg er 12 ÅR!!!!!!!!!!!! det er syyyyyyykt lenge til. Hilsen golden retriver elskern
13.02.2009

golden eiger sier: bare tull at golden biter mest! goden hundene er helt fantastiske.. snillere hunderase får man ikke. selfølgelig kan det vere untakk med denne rasen som med alle andre raser. så mye personlighet og godhet! :) enig,den blir absolutt en del av familien :)
04.02.2009

Hunde sier: Hei. Jeg har aldri hatt hund før, men ønsker meg veldig. Har selv tre barn, jobb (frem til klokka 12.00 hver dag) og reiser ofte når barna har ferie. Har noen noen tips til meg om hva slags hund jeg burde velge, eller har jeg for liten tid?
04.02.2009

gjest sier: helt klart mye motstridende når det gjelder bitestatistikk: Etter et søk på nett finner man følgende:

"Schæferne biter mest ... presentert i siste nummer av Tidsskrift for Den norske lægeforening." - VG 30.06.1998

"Båtsmann biter mest ... Sanktbernhardshunden topper nemlig listen over hunder med atferdsproblemer som danske Dyrenes Beskyttelse har utarbeidet." tb.no 2007-08-09

"Ifølge en amerikansk studie er det de minste hundene som er de mest aggressive. ... Dachsen troner på toppen av lista over aggressive hunderaser. ... Først på fjerdeplass finner vi en hund med litt størrelse på, akitaen" vg.no 09.07.2008
29.01.2009

Familie med 2 goldentisper sier: Det er så synd at man skriver at det er denne hunderasen som biter mest.
Enda kan man ikke finne denne statistikken noe sted. Søker man på nettet på bittstatistikker er ikke golden retriever nevnt en gang.
De som henviser til denne påstanden om at golden biter mest kan selv ikke si hvor man har fått det fra. De har som regel bare hørt det....
Sykehus og legevakt har ingen statistikker å vise til, dette vet da jeg jobber på legevakt selv.
29.01.2009

ellen sier: golden er utrolig trofast og snill. den er mye mer enn en hund. apsolutt den beste venn du kan få. men ikke glem at den blir stor og krever sin plass.
17.01.2009

Eva sier: Ikke uten grunn at disse hundene har blitt så populære! Du må eie en for å forstå det, de blir en del av familien :)
24.10.2008

Din kommentar om Golden retriever:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Golden retriever var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase