Cavalier king charles spaniel

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Cavalier king charles spaniel. Du kan også legge inn egne erfaringer om Cavalier king charles spaniel.

Cavalier king charles spaniel bilder

Cavalier king charles spanielCavalier king charles spanielCavalier king charles spanielCavalier king charles spaniel

Erfaringer med Cavalier king charles spaniel

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Cavalier king charles spaniel

Krissa sier: Jeg har en cavalier king Charles spaniel som er snart 9 år gammel:) han har bilyd på hjerte men ellers i super form:) har vært lite syk i sitt liv og han har et helt fantastisk lynne😊han er bare verdens beste kosehund og bestevenn:) en cavalier gir deg en hel masse da de er lekne -gir en masse kjærlighet-lettlærte-kosete-positive- min elsker å bade og alltid like glad:)
Alle snKker om sykdommene hele tiden og ja man skal vite hva de kan få men sånn er det med Alle raser desverre .. Min er frisk og rask enda den og vi får alltid god av dyrlegen og dyrlegen trur alltid at hunden min er 4-5 år men den er 9😄jeg anbefaler denne rasen på det sterkeste ❤️👏
Vi har kjøpt av Bente som driver trudenga cavalier:)anbefales da hun gir gode valper😋
12.01.2015

En som føler seg lurt av oppdretter sier: Håper noen her inne kan hjelpe meg med å få oppklart noen spørsmål i forhold til salgs/kjøpspris/er på cavalierer.

1. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier som er over 2 år om den skal kunne brukes til avl?

2. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier som er over 2 år dersom den aldri skal brukes til avl?

3. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier med farge markering feil og tannstilling feil som en dermed ikke kan bruke til avl?

4. Hva er vanlig pris å betale for nevnte eksempel i punkt 3 dersom en allikevel skulle bruke den i avl?

Håper noen godt erfarne oppdrettere og/eller andre kan hjelpe meg med svar på disse spørsmålene.
13.07.2014

En som føler seg lurt av oppdretter sier: Håper noen her inne kan hjelpe meg med å få oppklart noen spørsmål i forhold til salgs/kjøpspris/er på cavalierer.

1. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier som er over 2 år om den skal kunnebrukes til avl?

2. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier som er over 2 år dersom den aldri skal brukes til avl?

3. Hva er vanlig pris å betale for en cavalier med farge markering feil og tannstilling feil som en dermed ikke kan bruke til avl?

4. Hva er vanlig pris å betale for nevnte eksempel i punkt 3 dersom en allikevel skulle bruke den i avl?

Håper noen godt erfarne oppdrettere og/eller andre kan hjelpe meg med svar på disse spørsmålene.
13.07.2014

merket sier: Jeg har ingen erfaring med hunderasen, men ønsker en gang å kjøpe den, selv om den lider av flere sykdommer.. Har hjulpet flere hunder med healing, og regner med selv å bruke det på hunden når det blir aktuelt...
24.06.2014

Anita sier: Her var det mye "hummer og kanari". Vi har en flott Cavalier hannhund, Ruby, er 12 år, har antydning til bilyd på hjertet, men ellers helt på topp. Kanskje ikke like rask som i yngre dager, men i fin form og koser seg verre på skogsturer og fjellturer. Er det en katt i nærheten er lykken stor, da stormer han frem med full fart, men kommer ganske slukøret i retur... :) Jeg kjøpte valp fra Liljeskogen, og har bare godt å si om denne oppdretteren. Cavalieren er en topp familiehund, og jeg vil ikke nøle med å velge samme rase igjen hvis det skulle bli aktuelt. :)
18.06.2014

LISA sier: TIL INNLEGGET FØR MEG, TILLA.

Klarer ikke la være å kommentere innlegget før meg. Dere burde ikke tenke en gang på å ha hund.
EN HUND, BÅDE RØYTER OG LUKTER HUND.
I tillegg kan noen raser ha øyeproblemer.
Synes at når det viktigste for dere er en hund som IKKE RØYTER, IKKE LUKTER, IKKE HAR NOE MED ØYNENE OG DIVERSE SOM ALLE HUNDER KAN HA, JA, DA KAN DERE, vær så snill, LA VÆRE, IKKE KJØP HUND.
LISA
25.05.2014

LISA sier: Har ei lita frøken selv.
Var klar over rasen og var oppmerksom på hvem jeg hentet henne fra. Oppdretter er veldig seriøs. Har kontakt med henne. Men, som noen skrev før her, det er ingen garanti uansett.
Kaisa ble nettopp 2 år og har mest sannsynlig sykdommen SM. Er anbefalt å ta henne bort (av både familie og veterinær). Hun er ikke så plaget som jeg har lest enkelte er. Hun kan ha flere dager på rad hvor hun er plaget, hyler til, skrubber hode mot underlaget og sykler med bakfoten, febrilsk med ene labben og skriker...i flere minutter. I tillegg klør hun seg noe voldsomt mot haken / munnen mens hun skriker. Vondt og fælt å se på.
Hun har i tillegg vist tegn på aggresiv holdning til andre barn.
Det til tross for at hun er vant til barn.
SÅ har hun enkelte dager hvor hun ikke viser tegn til så mye (litt av noe er det hver dag) Kaisa er uansett glad og logrer. Hun viser masse tegn på livslyst til tross for alle disse plagene.
Bor på en plass der det nettopp kom CT-scanning på ett dyresykehus. Har Agria forsikring og de dekket det meste. Men de kunne ikke se noe mer enn at det var forandringer i nakken. Må nok MR til.
Men det er vel liten tvil om sykdommen hun har ?
Har en fantastisk dyrlege. Har fått Kortison i perioder, men det kan ikke brukes over lengre tid.
Har prøvd en "epilepsi-medisin". Den virket ikke.
Prøver nå ut Omeprazol.
Til dere som har erfaring med dette, hvor lenge skal jeg forsøke. Når bør jeg si at nok er nok. Æ ELSKE HO
Det er så vanskelig.
HJELP
25.05.2014

Tilla sier: Hei :-)
Vi er ein familie på 5 som lenge har kikket etter cavalier.
Vi ser etter ei tispe opp til 1år, helst ruby men blenheim også, deleeier eller forvert er også greit.
Gi gjerne en lyd om dere vet om nen i området :-)

Vi bur i Hordaland og har nå funnet ein oppdretter som virker seriøs, de står på hovedklubben sine sider.

Men vi luerer på en ting,valpene som nå er født har alle sånne kvite partier i øyekroken(begge øynene). Dette ser ikke særlig fint ut, og må vel være ekkelt for hunden? Er det noe som kan utvikle seg til det verre? Eller er det noe som vil forsvinne?

Så lurer vi på hvor mye de røyter og lukter de hund?
Vi har hatt belgisk fårehund i mangen år, den røytet en til to ganger i året og luktet ikke i hund i hele tatt.

Håper dere kan svare oss, og kom gjerne med tips om oppdrettere i hordaland :-)
03.02.2014

Cav-hekta sier: Hei :) jeg har nå drømt om en Cavalier kjempe lenge, og må virkelig si wow.. alle de kommentarene jeg har lest her, har gjort at jeg har lyst på en cavalier enda MER! jeg er veldig lei meg for at noen av dere har mistet deres kjære voff til sykdom, men jeg nekter og la meg briste. Jeg har ei datter på 17 mnd og en ny på vei, og alt jeg kan tenke meg er hvor fantastisk snill den rasen er både mot barn og andre hunder. De virker utrolig rolige og balanserte. Hvis da min voff blir syk etterhvert, så tar jeg jo det med stor sorg. men jeg nekter og gå glipp av en av verdens fineste og beste raser bare fordi den har muligheten til og bli syk.. noe som btw ALLE andre bikkjer har! Ikke trekk Cavalieren ned i søla som ene og alene hund til og bli syk. Jeg hadde en border collie (noen som sier at den er verdens friskeste hund!!)i 6 mnd.. hun døde av hjertefeil.. HALLO!! så JA til cavalier.. NEI til border collie for min del :D
02.05.2013

camexd sier: Cavalier er en ypperlig, barnevennlig familiehund, med stor personlighet og hjerte som rommer kjærlighet til hele familien. Det er en veldig glad hund som logrer med hele seg og er kjent for sitt herlige temperament og vesen. Den er akkurat passe til å ta med seg over alt, og til at barna kan gå turer med den. Det er en god turkamerat som greier å gå lange turer, men krever det ikke. Cavalieren er lett å ha i huset, men får den ikke tydelige grenser kan den bli litt rampete, det pleier ikke å være noe problem for det er en lett lært liten hund som merket med en gang du hever stemmen. Oppmerksomhet trenger den og vil helst være i nærheten av folk hele tiden, og liker å ligge i sofaen, på fanget eller i sengen og få kos. Den går fint sammen med andre dyr, og vil unngå problemer med både mennesker og hunder. Det er en vennlig liten krabat som er glad i alle mennesker, en innbruddstyv ville den ønsket hjertelig velkommen med logrende hale, så vakthund er den ikke egnet. Cavalieren liker å få bruke hodet sitt så den passer til lydighet og agility trening. Cavalieren er en sjarmerende liten hund som er veldig tilpassningsdyktig og passer like godt i byen som på landet, hos gamle som hos unge. Cavalieren kan bli nesten hvem som helst sin lille hjerteknuser
05.04.2013

Lindaskarsten sier: Er det noen som har gode seriøse oppdretter å anbefale ? Har veldig lyst på en king Charles som er en rase j virkelig har blitt forelsket i . Etter å ha lest her er eg veldig usikker på hvilke oppdretter som er seriøs nok .
30.03.2013

Fornøyd-Cavaliereier :-) sier: Hei Johnny!
sjekka rasestandarden nå via NKK og Cavalierklubben sin side. begge sier 5,5-8kg.
Men selv vil jeg heller si at snittet ligger på ca10kg faktisk. Min egen veier ca 7,5 men det er bare en gang jeg har møtt en cavalier som er så liten som min egen. Min var dessuten minst i et kull på 7stk, så vil tro det har noe med det å gjøre..
skulderhøyda er ca 30-35
Lykke til med valpen!
15.03.2013

Johnny sier: Min datter har en av denne rasen,det var bare tilfeldigheter at hun oppdaget at han hadde noe med hjertet,den får medesiner fungerer veldig bra,10 år nå.Og fantastig lærevilig og fort.Jeg skal hente en tispe i Bergen av denne rasen,det jeg lurer på er:STANDARD høyde,og STANDARD vekt,for der finner jeg mye forskjellige opplysninger på nett,så hva er RIKTIG????
04.03.2013

Emia sier: Vi kjøpte vår herlige Cavalier og kjente godt til de ulike sykdommene denne rasen er disponert for å få. Nå er han snart 2 år gammel og jeg må si at hverdagen hadde ikke vært den samme uten han! Så mye kjærlighet og glede en hund kan gi! Og så mye vi har ledd pga han. De er så vakre, øyne store som blanke sorte krystaller!

Har i bakhodet at han kanskje en gang blir ordentlig syk, men bare de siste 1,5 årene har vært uforglemmelige, og forhåpentligvis får vi mange flere slike år :) Det er en aktiv rase, veldig leken, smart, perfekt rett og slett sett bort ifra sykdommene de, som andre raser, kan få. Vær aktiv med hunden din, gi den kvalitetsfòr og mat den har godt av, gi den oppmerksomhet og omsorg, man kommer langt med det.
13.02.2013

Lottie sier: Har en cavaliertispe på 3 år,hun fikk SM da hun var 1 1/2 år,påvist ved MR 1/2 år etter! Hun får Neurontin 100mg 3 ganger om dagen og Omeprazol 1 gang om dagen,fungerer fint på dette.I morgen skal vi sjekke lever og nyrer via blodprøve,sånn at ikke de svekkes av medisinene. Verdens herligste Hund!!! blir nok en ny Cavalier ja! vær obs på kløe ved samme skulder og ørekløing!!! Agria forsikring dekket 8500,- av MR scanning,utrolig fornøyd med Agria:)
07.02.2013

bolle sier: Min Cavalier er snart 8 år og har etter alt og dømme SM. Vi har ikke sjekket ved MR, men har fått flere anfall over en lengre tid. Når hunden får anfall smatter den en god del, før den piper. vi holder/løfter da hunden opp, og etter ett par minutter begynner det ene bakbeinet å riste i 30 sekunder før det andre beinet begynner å riste i 30 sekunder. Hunden klør seg ofte uten at det kontakt mellom beinet og øret. 5 minutter totalt.
Etter at hunden har fått disse anfallene, så er han helt normal igjen. løper, leker, sover, spiser, drikker. Hunden kan virke litt stiv etter at den har sovet.
Denne hunden blir ikke aggresiv, verken under ett anfall eller om min 3 år gamle niese drar han i øra. Bjeffer skjelden, og stort sett bare om han ser dyr på tven.
Sover i senga og logrer konstant når vi går tur. Må leke minst 1 gang om dagen.
løfter hodet når han hører barneskrik og logrer. Knallsnill mot småbarn.
Gledesspreder :)
27.01.2013

Helena sier: MIn cavalier er no 3 år! For eitt år sidan blei han bitt og nesten drept av ein annan hund. Etter den hendelsen virkar han veldig sint og aggresiv mot andre hundar. Han bjeffer og drar voldsomt i båndet. Hjelp?
31.12.2012

Magrethe sier: Mye positivt med eib cavaler ja! :) Snille hunder som ikke tror at dei er så store som andre småhunder. Bjeffer lite og lite aggressive(I alle fall min) Men som med alle andre hunderaser er det noe negativt med denne også. Det er vanlig at den får helseproblem. Men man kan jo forhindre det til ein viss grad. Gi den vaksiner, gå til vetrinær 2 ganger årlig, mye mosjon hver dag, rent vann og kvalitetsfor. Sefølgelig masse kos og kjærlighet! :)

Min er snart 13 og like frisk! :) Hun heter Bella, blir ikke noe annet enn cavvalier på meg :)
03.12.2012

FORNØYD-cavaliereier :) sier: Skjønner ikke hvordan mange av dere kan skrive så mye negativt om denne herlige rasen! Ja, den kan få hjertefeil osv, men ingen raser er feilfrie heller, de er som oss mennesker, noen er syke og noen er friske :)
Foresten blir de gjerne 10-13år, selv noen også med hjertefeil. Vil også nevne at fedme er ofte å se, men er faktisk noe eierene kan og absolutt bør gjøre noe med, for at bikkjene skal holde seg lengst mulig friske :)
har selv ei tispe på 8år, som er livsglad, elsker joggeturer,agility, og er frisk som en fisk :) så for guds skyld folkens, ikke ta alle under en kam da! sjekk CAVALIERKLUBBEN.NO så får dere RIKTIG rasestandard, og godkjente oppdrettere, men sunn fornuft bør uansett brukes :-)
Foresten kjempesynd at folk parrer på de hundene som allerede har hjerte,tann, eller andre feiler, men sånn er det desverre med de som kun er ute etter pengene :(

Vær varsomme, men ikke døm alle cavalierer under en kam!
02.12.2012

O sier: Vår Cavalier døde av hjertesvikt i dag, 7,5 år gammel. Hun var snill og veldig trofast, en hjerteknuser!
Tidlig i livet startet den spontane klåen ved ørene og etter hvert ble hun døv.
Hun røytet mye, men det var ikke værre enn å ta fram støvsugeren.
Vår hund var fra en kennel med gode avlsgener, men.......
Tenk nøye gjennom før en går til anskaffelse av KCS.
30.11.2012

Kringla sier: Vi hadde vår Cavalier i 13 år. Det er nå 2 år siden han gikk bort og vi fremdeles et stort savn etter han. Fantastisk familiehund og veldig kjær og glad i familiemedlemmene. Nico var en av de større Cavalierene .Stort hode og kraftig kropp og glad i mat men fikk mye mosjon. HAn var ca 10 år da vi fikk konstater hjertefeil på han. Da startet også epelepsianfall. Med medisiner gikk det bra i 2 år så begynte anfallene igjen . Det siste året ble det bare korte turer og han var svak i bena med problemer å reise seg på parketten. V i måtte dra en siste tur til dyrelegen etter en lang søndagsnatt hvor han gikk rundt og hostet med vann i lungene.
Vi var ihvertfall heldig med vår hund. Mye personlighet,fantastisk familiehund ,sporty og en lykkelig hundetype. Krevde mye støvsuging da han røytet hele året ,snorket så høyt at leieboeren i kjelleren hørte det men støvsuget også gulvet for smuler. Uansett vi elsket vår kjære Nico. Skal vi engang ha ny hund så blir det samme type!!
23.11.2012

SM-pasient sier: Vurderer sterkt å skaffe meg denne rasen! Etter at jeg begynte å se på cavalierer, synes jeg INGEN hunder kan måle seg! Nesten litt ironisk, men jeg har faktisk selv syringomyeli! Og jeg visste ikke at disse hundene hadde det før jeg hadde falt for den! Er det hos hundene som hos oss mennesker, kan godt foreldre få bare friske barn, eller både friske og syke.. Og man kan få det uavhengig av om foreldre har det.. Og dessuten kan man ha det uten å ha symptomer på det òg... Så seriøs eller useriøs oppdretter, så kan det vel dukke opp.. De fleste mennesker får ikke symptomer før de er undgdom/voksne. Så en hadde skrevet om medisinering... bl a neurontin. Det har i alle fall hjulpet meg litt. og i dårlige perioder MÅ jeg bare sove! MYE! kanskje er det lurt å tenke på for de syke hundene og. Og mosjon er bra i gode perioder, men ingen overdrivelser!! Symptomer ol er jo likt for hund og mennesker, så kanskje burde vi mennesker med denne sykdommen snakke for hundene! :-) Selv om jeg har sykdommen,er det veldig opp og ned! kan ha lange gode perioder og! Men en ting jeg lurer på er om noen har sett at hunden kan bli agressiv når den har smerter?... Det kan jo bli litt småskummelt! Jeg kan bli veeldig agressiv! ;-)
08.11.2012

Inga sier: Hej.Har haft en tik, Lisa som blev 13 år och aldrig någonsin var sjuk. En helt fantastisk ras som anpassar sig och jämt är glad. Enkel att ha med sig överallt och skäller inte men snarkar jämt (charmerande). Om jag ska bli med hund igen blir det en Cavalier utan tvekan.
05.11.2012

susanne sier: Jeg har nettopp fått meg en cavalier på lånt tid.
Han er født med ett øye og har en bi-lyd på hjertet som ingen er helt sikker på er noe han vil vokse fra seg eller ta skade av.
Det er velig lettlærte hunder, han lærte komandoen Sitt samme dag som han flyttet hit.
Vi får se hvor lenge vi får ha han sammen med oss, og priser oss lykkelige for hver dag som har passert!
05.11.2012

Anonym sier: Er det farlig at den er overvektig? (ca.10kg)
Anbefaler rasen på det sterkeste.
Kjempe snill. Når du skal kjøpe denne rasen bør man finne ut av om det er en flink oppdretter.
04.10.2012

Ava sier: Vil skrive en liten kommentar til Mattis-Bamse - kjempeflott innlegg! Men selv scanner jeg, og har tenkt til å scanne framover noen generasjoner - ikke fordi jeg ikke kjenner linjene, men på tross av friske "SM-linjer" - så kan en cavalier ha SM uten symptomer og dermed gi syke avkom, mens kullbror/søster kan være helt fri, å gi friske avkom.(og det kan de fleste som scanner også skrive under på). Å det har man heller ingen garanti for, at valper etter scannede foreldre blir å være friske. Men jeg innrømmer at jeg er ny, å ikke har vært lenge nok i gamet til å høre alle SM-ryktene som har versert på utstillinger,som andre oppdrettere velger paringspartnere på bakgrunn av. Men jeg har sjekket godt, jeg har ringt til alle oppdretterne til hundene i mange generasjoner bakover, ringt å sendt mail både rundt i Norge, til England, Sverige, osv, så jeg føler jeg vet så mye jeg kan vite.

Liv: Det høres ikke ut som en levelig situasjon! Har du snakket med de veterinærene som kjenner litt bedre til sykdommen? Anbefaler å ta en telefon til veterinær på Jeløya Dyreklinikk, de vet mye om sykdommen og medisinering. spør om mulighet for bruk av spinalvæskehemmende medisiner, neurontin, og evt kortisonbehandling en kort periode. De kan snakke med din faste veterinær for forordning av medisinene.
04.10.2012

liv sier: Sitter her med vår nydelige cavalier som desverre har SM. Han hadde ingen symptomer før han var 3år. Stort sett er han en blid og omgjengelig hund, som elsker å være med på alt, men ... Det er så fælt å se at han har vondt når han får anfall. Vi har fått smertestillende å gi han, men anfallene varer noen ganger i flere dager. Da klarer han ikke å hoppe opp i sofaen som han pleier, og hyler når han gjør enkelte bevegelser. Kjenner oss litt hjelpeløse og veterinærene sier at dette kan han fint leve med. Men de trenger ikke å se at han plages. ELSKER cavalier, HATER SM.
22.09.2012

Mattis-Bamse sier: Det er synd å lese om alt det negative som skrives om rasen, for dette er jammen generelt sterkt overdrevet og dypt urettferdig ovenfor rasen og også seriøse oppdrettere! Blir opprørt, trist og lei meg på rasens vegne, og for dere som har vært uheldige med valpekjøp, og mistet hunden deres i ung alder. Og også for oppdrettere jeg vet gjør alt for rasens beste, og har bra helse og linjer på hundene sine.

Her er det tydeligvis de flest uheldige som skriver, men sånn er det jo ofte. Alle de andre som er fornøyde, og har friske flotte hunder, og søker kanskje ikke info på nettet som dette. En tanke som slår meg, da jeg kjenner rasen godt. Og også etterhvert ganske godt til oppdrettere av rasen. Og hvem som er til å stole på.

Noen tips om seriøse oppdrettere på Cavalier som står på rase klubben sin oppdretterliste www.cavalierklubben.no Kennler: Krokhaug, Cacipi, Liljeskogen, Yorrytorry, Gjerdheim og Aimabel, hvis alle disse nå tester for Episodic Falling og CC, vet fleste av de gjør det, det burde være en selvfølge. Det er jo bare å spørre dem. Attester på dette finnes også, som kan fremvises. Vi fikk med kopier av attester. Eller å se dem. Kunne velge. Eller å få de på mail hvis vi ville ha det da eller senere, hvis vi skulle lure på noe.

Vi har selv to hannhunder fra Krokhaug. En ruby og en b/t. I varierende alder. Vurderer en til, da årene går. Aldri vært syke på noe vis, det har heller ikke andre som har hunder derfra vært eller blitt som vi kjenner. Vi kjøpte vår første hund derfra, etter å ha blitt anbefalt det av andre som har kjøpt hund derfra. Vi har ikke angret ett sekund! Helsegaranti kan ingen oppdretter gi, på noen hunderase. Det kan vel ikke vi mennesker heller.

Det er en rase som har vært i sterk vekst, les på klubb siden deres, i antall fødte valper de siste tiårene. Tenker at med det vil antall syke individer naturlig stige også. Fordi antallet øker såpass, men også andre veien. Det finnes vel flere friske også. Flere hunder, så må jo antall syke stige noe også, da ingen rase eller levende vesner er feilfri og leveres med 100% frisk garanti. Dette gjelder jo alle hunderaser,alle raser har sine sykdommer. Og Cavalieren har blitt hetset de siste årene, så bildet har blitt helt skjevt og feil framstilt, spesielt ang SM. Så skjønner godt folk blir redd ja.

Cavalieren er også blitt Norges mest populære hunderase, på godt og vondt det. Noen useriøse ødelegger for seriøse oppdrettere. Og vi valpekjøpere har også selv ett ansvar, det kjøpes ukritisk valper fra finn.no, fra utlandet, fra oppdrett som ikke står på cavalierkubben sin opdretterliste. Ikke alle der er seriøse heller. Så det er lov å bruke hodet litt selv også! Kanskje heller vente på en valp fra en seriøs oppdretter, enn å kun skulle ha en valp, og helst skulle hatt den i går. Ihvertfall det vi gjorde.

Man må finne en oppdretter man stoler på, spørre og grave. Men alle er ikke ærlige, dette gjelder også for alle oppdrettere i alle raser!

Via en side opprettet av en del cavalier oppdrettere, og en sikker kilde på siden fra Agria dyreforsikring, cavalierfakta.com,er det tall/statistikk fra Agria over de mest såkalte syke hunderasene, så ligger Cavalieren langt nede på listen! Husk og få med dere skikkelig fakta oppi alt det negative dere skriver her om rasen! Det var skremselsproaganda uten like en stund om Cavalieren. Til og med kjendis veterinær Trude Mostue gikk ut i VG, førstesideoppslag, for noen år siden: Cavalieren, søt men syk! Og noe av begrunnelsen var at så mange Cavalierer lider av Epilepsi. Det stemmer overhodet ikke! Sykdommen finnes knapt på rasen. Men Episodic Falling finnes på rasen, det kan minne om Epilepsi. Men med feil diagnose, da også feil medisiner, som de blir enda sykere av! Hva sier dette da, om seriøsiteten på oppslaget i VG, seriøsiteten til Trude Mostue, når en veterinær ikke vet dette engang, forskjellen på de to sykdommene? Hun visste kanskje ikke hva Episodic Falling var engang,for mange veterinærer vet ikke det. Og gir de diagnose Epilepsi. Symptomene like, men en veterinær burde vel vite forskjellen? Og ihvertfall når man går så knallhardt ut mot en rase, må man da vite hva man snakker om! Og jeg hørte at raseklubben ikke fikk lov å komme med ett svar, ett faktainnlegg om hvordan det egentlig er, i VG, etter at Trude Mostue hadde sett hva som sto. Først sa VG ja.. For det hadde vel ikke vært bra for henne utad, taper vel ansikt da. Men hun virker jo å være glad i å være i media. Vel greit nok det, om man har et sånt behov, om man bare sjekker at det man skriver stemmer. Hva med en tlf til Agria dyreforsikring først f.eks. ang statistikk over hvor syk Cavlieren egentlig er, da hadde hun neppe hatt noen sak. Og det hadde muligens blitt en annen rase istedet, hvem vet.. Og høre med raseklubben og NKK før man går ut sånn, eller så er det jo ikke seriøst. Verre hadde det vel ikke vært. Og hva NKK sa, skulle heller ikke trykkes. Hva har en raseklubb å stille opp med da, når fakta blir sensurert på alle måter? TV 2 hadde jo også ett innslag, det samme der, NKK intervjuet ble ikke med. Det var jo ikke noe fæle greier og wow og fy. Det er jo det media vil ha. Så vi må selv være media kristiske, vi er jo det på andre ting.

Og det finnes gentester for Episodic Falling og CC, så sørg for at oppdrettre har DNA - testet hundene sine før dere kjøper valp! Og selvfølgelig godkjent hjerteattest, kneattest og øyelyst. Sjelden med øyelidelser hos Cavalieren. Har ikke inntrykk av at det er mye kne-patella heller. Ikke blandt de jeg kjenner ihvertall. Heller ikke hjerte i ung alder. Først når passerer 7 år at det er naturlig aldringsten. De må jo få lov å bi gamle de også. Men er mange Cavalierer over 7 år og eldre uten noen bilyd.

SM finnes i størst grad på blenheimer og tricolourer, fordi matador avl og også innavl har pågått. Skikkelige helfargede linjer, ruby og black/tan, har ikke disse samme matador hannene bak seg, i den grad. Så de har sluppet bedre unna.

Det er en sykdom som først ble et problem for ca 10 år siden, så i utgangspunktet ikke oppdrettres mening eller feil. Men hva man som oppdretter velger å avle videre på når det gjelder linjer med SM, ja er soleklart deres ansvar. Så oppdrettere vet hvilke linjer det ligger på, så deres ansvar å avle deretter.

Og mange valpekjøpere blir godt lurt med at foreldrene er scannet frie. Man kan ikke scanne gener, så man må kjenne linjene på avlshundene sine godt. Hvis man er så i tvil at man må scanne hundene sine før avl, ja da hadde ikke jeg kjøpt valp fra en sånn oppdretter ihvertfall. Men har hørt at mange valpekjøpere tror der er en trygghet med scannede foreldre, men heller omvendt faktisk. Er man i tvil om hunden bør i avl pga dårlige SM linjer så la være å avle på den! Fullstendig logisk for en ikke oppdretter og forstå også, om man vet litt. Scanning en fin metode å få undersøkt og få en diagnose på. Men ikke å scanne fri ang avl, for å prøve å ha ryggen fri eller? For noen avlshanner debuterer helt ned i under 1 års alder, da har kanskje ikke SM symptomene vist seg enda. Mange viser ikke symptomer før de er ca to år. Man ser jo symptomer etterhvert, så man trenger ikke scanne heller, hvis en veterinær eller oppdretter man kjenner kan undersøke hunden. Som har greie på sykdommen, vel og merke. Det er det mange veterinærer som overhodet ikke har. De tror heller nå at alt de ikke helt skjønner hva er, er SM. Skremselen har i tillegg også tatt av pga skremselen som har pågått av en oppdretter og en person som ikke er oppdretter, på siden av raseklubben sine retningslinjer for avl. Og ser man på lista over symptomer ang SM, så vil alle hundeeiere kjenne igjen hundene sine, alle raser. For alle hunder klør seg, gnir seg mot teppet-på bakken ute osv. Naturlig hudeadferd. Men med SM er ekstremt, desperat og manisk. Og i tillegg ofte smerter. Det er ulike symptomer fra hund til hund, men likheten er som beskrevet over, ellers naturlig hundeadferd. Du vil merke noe er galt om hunden din har SM. Ser man listen over alle symptomene så har vel alle hunder SM, pluss at vi vil gå og se etter det. Så blir unaturlig, Reager om hunden virker plaget på noe vis. Ta kontakt med oppdretteren sin.

Bare ett eksempel. En av mine Cavalierer akte seg på rumpa, veterinæren mente det var et typisk tegn på SM. Men det var jo analkjertlene som var litt for fulle. Sikkert fordi jeg hadde byttet fór litt fort, og han hadde vært litt dårlig i magen. Vi var hos veterinæren for å ta vaksine, da veterinæren påpekte dette. Heldigvis visste jeg bedre selv. Men man kan fort skremme vettet av nye Cavaliereiere ved å skylde på SM for alt mulig.

Når det kommer til hjertet kan Cavalieren ha en svakhet med at en hjerteklaff eldes for tidlig. Dette gjelder også mange andre raser. Etter 7 års alder er det et naturlig aldringstegn at de kan få en bilyd på hjertet. Og de kan leve med dette uten problemer resten av sitt liv, andre igjen kan trenge medisiner. Det er som oss, det varierer hvor fort en sykdom og svakhet kan utarte seg. Boxere der hjertet sprekker og bom død, er nå enda verre.. Og det er uttallige eksempler på andre raser med mye større og mer helseplager enn Cavalieren.

Se på Cavalierens konstruksjon og anatomi. De er små racere i skog og mark, tross størrelsen. Du ser på hele hunden at den er velkonstruert når du ser den springer i full fart løs i naturen. En liten kropp som tåler mye, og som kan brukes til mye.

Første Cavalieren jeg kjøpte, ja da ble vi bevisst rundlurt av oppdretter ang det meste. Og det er en av de "store" som tror de er store sjøl ihvertfall. Men de får sitte der med samvittigheten tenker jeg, når de ikke engang gidder å svare når de fikk vite. Burde egentlig snudd da vi skulle hente valpen, det så ikke ut ute. Inn kom vi ikke. Og alle hundene og valpene bodde ute i eget hus ute. Var ikke vant til å være inne. Fikk heller ikke hilse på foreldrene. Så burde hatt mer vett selv også. Gleden for barna var stor på tur hjem, men jeg satt med en vond følelse. Noe som viste seg etterhvert at det var grunn til å ha. Fikk SM.

Der vi har hunder fra nå var som å komme til himmelen i forhold. Glade, snille, trygge Cavalierer. Rene og pene, kjente ikke en pelsknute på noen av dem. Alle var veldig velstelte og virket så glade. Oppdretter sa de elsket besøk, det var tydelig. Og ikke en lyd når vi kom. Vi koste og pratet mye, god info før vi dro hjem med valpen. Hundene der lå i sofaen sammen med oss og sov og slappet av. Rolige og for et lynne på dem! Det gjelder vel Cavalierer generelt, men ikke noen sånne stressete Cavalierer som jeg har sett noen av. Så varde så nydelige i tillegg.. Så følelsen på tur hjem var mildt sagt helt anderledes enn første gang. Den var god, og vi glade og stolte av det nye familie medlemmet vårt. Vi fikk en veldig trygg og godt sosialisert valp, som hadde vært vant med å gå med resten av hundene, både ute og inne. Overalt i huset. Vi fikk se attester, oppdretter fortalte det hun visste om slekt og informerte godt.

Og det har hele tiden gått igjen at hadde vi ikke hatt bra helselinjer på hundene så hadde jeg ikke sett noe grunn til å avle på dem. Da hadde jeg skaffet meg skikkelige linjer først. Ødelegge en rase istedet for omvendt. Akkurat det har hun sagt mange ganger. Forklart kobinasjoner, hvorfor, genetikk osv med stor iver. Og vi fikk alltid svar når vi lurte på noe, noe vi fortsatt gjør om det er noe. Det er viktig det når man er usikker, utrolig hva man kan lure på egentlig. Siden har vi kjøpt en hund til av samme oppdretter, det samme rolige, trygge gemyttet som voksne. Og vurderer en til. Og skikkelige kosegutter. Og de er friske og raske som bare det. De har aldri vært syke. Bortsett fra av at en av guttene rev opp en klo i en strekkmetalltrapp en gang.

Så vær så snill og ikke døm Cavalieren nord og ned som dere gjør her! Det er ikke fakta mye av det. Oppsøk sikre kilder om rasen istdet for å henge seg på alt og skremme vettet av folk så de ikke tør kjøpe rasen. For herligere hunderase finnes bare ikke! Og jeg har hatt mange, som forresten har vært mye syke, i ung alder og ikke blitt gamle. Både renrasede og blandingshunder.

Så hvis du vil ha verdens herligste venn så kjøp en Cavalier fra en seriøs oppdretter! Det har ihvertfall jeg gjort:-)
19.09.2012

karimor sier: Jeg mistet min kjære cavalier i morges.. Døde i fanget mitt, virket som han ventet på at jeg skulle stå opp før den kunne forlate denne verden. Sovnet stille inn,hjertefeil og vann på lungene! Gått på vanndrivende og hjertemedisin, hjalp ikke. Han ble 7 år! Så ufattelig trist, vil ikke utsette meg for dette flere ganger, og kommer ikke til og anskaffe hund 1 gang til.
13.05.2012

Fiol sier: Vi har verdens mest kosete hund som ligger i fanget når vi ser på TV, alltid glad for å komme ut på tur, leken og lettlært, kan mange triks. Bare snill og hengiven. Cavalieren har et slikt utrolig godt lynne. Har sett program på TV " Hundehviskeren" Cæcar Milan som får skikk på aggressive og hunder som er ålagsomme. Der er mange raser..men a l d r i en cavalier blandt de umulige hundene :) Men desverre så har jo så mange cavalierer syringomyeli og det trenger ikke vises på foreldrene , de kan være bærer av dette. Vår hund kødde mye fra 6mnd og ble utredet for allergi. oppdretter mente kanskje stress og vi la alt til rette på turer. Så hylte hun når vi løftet henne opp av og til og når hun hoppet ned fra sofaen og vi mente bare at hun var pysete som valp. Men symptomene økte og veterinær fastslo hun hadde alle tegn på syrigomyli. MR scanning for å påvise sykdom koster kr 6 500 på Jeløya og blir ikke dekket av Gjensidige forsikring om det skulle vise seg at hun har sykdommen. Vi gir smertestillende fra veterinær under anfall som kan variere i lengde og det er trist å se den glade hunden plutselig hyle og skubbe seg mot sofaen eller vandre urolig rundt. Det som hjelper er å være rolig selv, massere litt, komme med gobiter etc. Nå er hun 6år og jeg er redd om hun blir verre og ikke klarer mer. Da tør jeg ikke kjøpe ny cavalier. Jeg elsker rasen men ingen oppdretter kan gi meg en valp garantert uten denne sykdommen selv om oppdretter er seriøs, for den viser seg ikke før 6mnd og foreldre kan være bærer av sykdommmen eller ha den i så liten grad at det vises ikke. Så trist, så trist, for denne rasen er den aller mest vennlige og lekelysten hunden jeg vet om. Når anfallene er over er hun verdens gladeste og leker gjerne, og vil gjøre triks. Jeg tnker å skaffe ny valp før hun blir verre, men mine erfaringer med problemer m øyne, tenner og anfall med skriking gjør at jeg ikke tør kjøpe cavalier. Gjensidige forsikring la på 1000kr på ett år i forsikringsavgift på cavalierer siden de har så mage problemer. koster nå 3500kr i forsikring i året! Jeg elsker min cavalier og det blir vanskelig å finne en like elskelig rase ved neste kjøp.
12.05.2012

Hundehjelp sier: Lisa; Helt enig, det er jo ikke Cavalierens feil heller..

Cavalier: Du har rett, nydelig er den!!

Blomst: Bare hyggelig, lykke til!

Cava-eier: Jepp!
01.05.2012

Cava-eier sier: For at oppdrettere skal kunne vite om de har avlet på hunder med sykdommer, må alle hundekjøperne si ifra til oppdretterne! Det er alfa og omega for at man skal kunne vite om man har brukt feil hund, uten den informasjonen får man jo aldri bort de syke hundene fra stamtavlene. Å alle dere som har hunder med hjertefeil eller Syringomyeli, kan dere være så snill å skrive en mail/sende inn skjema til cavalierklubben? For da kan useriøse oppdrettere og syke cavalierer bli luket ut.. http://www.cavalierklubben.no/
-Jeg har forøvrig selv to Cavalierer som foreløpig er uten sykdommer - verdens herligste temperament.
05.04.2012

Blomst sier: En stor takk til alle dere som på en ærlig og informativ måte har delt deres erfaringer med denne hunderasen. Etter å ha lest alle innleggene nøye har både tårer og latter funnet veien til meg.Nå trenger jeg ikke å kjøpe hundebok i dag,for jeg har fått svar på alt det jeg lurte på. Jeg har aldri hatt hund men alltid ønsket meg en.
Dere som har skrevet her,er den beste 'hundehjelpen'jeg kunne fått!Nå har jeg alle deres erfaringer å støtte meg til og vil vurdere meeget nøye om det blir en Cavalier i dette huset!
13.03.2012

Cavalier sier: Dette må være verdens nydeligste hund. Cavalierene er utrolig tillitsfulle hunder som helst bare vil være sammens med eieren. De har et utrolig lynne, skikkelig kosehunder som også liker å gå tur, de liker vel egentlig alt bare de får være sammen med mennesker.

MEN, et lite obs til de der ute som ser på denne herlige skapningen. Dette er en rase som dessverre har endel helseproblemer, spesielt hjerte og Syringomyelia (hjernen er for stor for hodeskallen). Se gjerne Pedigree Exposed filmen fra BBC, dette er ikke ment som skremselspropaganda, men fordi jeg mener folk bør være obs på dette.

Jeg hadde selv en Cavalier, den nydeligste og mest tillitsfulle hunden jeg har komt over. Men hun ble mye syk, spesielt i sine siste år, hun ble bare 9.
Hun hadde en mild type av Syringomyelia, hjerteproblemer, fikk livmorbetennelse, led av epilepsi de siste årene noe som medførte tap av hørsel og etterhvert greide hun ikke å gå.

Dette er ikke ment for å skremme mulige kjøpere, men vær nøye med hvem dere kjøper hund fra. Har de sjekket for Syringnomelia og hjerteproblemer?
09.03.2012

Lisa sier: Hei,
Her var det mye elendighet, altså. Jeg har hatt mange cavalierer. Den jeg har nå er 9 og frisk som en fisk, alle mine har vært helt friske og levd gode liv. Det er heller ikke sjeldent for andre raser å få sykdommer når de runder 6-7...så dette synes jeg ikke skal falitt-erklære cavalieren. Rasen som vi elsker må vi heller hjelpe og støtte oppunder slik at den kan bli bedre, hjelpe oppdretterne, ikke gi den opp ved å slutte å ville ha dem. OG; De aller, aller fleste cavalierer lever like lange og gode liv som de uten hjertefeil. Jeg skriver hjertfeil fordi det er mye det som skrives om her. Noen går på medisiner og noen har så lav lyd at de klarer seg helt fint uten.
Og så er det altfor mange cavalier eiere som har hunder med for dårlig tannhelse og veldig overvekt: Begge disse tingene utgjør en ekstremt forhøyet risiko for å få hjertfeil. Så det er nok ikke alltid BARE genetisk....
OG; hjertefeil er ikke bare hjertfeil som en homogen ting, det er mange ulike typer hjertefeil som virker på helt forskjellige måter!

OG; Vi må ikke forveksle lys som man kan høre hos små valper, med den lyden vi er redd for. Et valpehjerte er ikke ferdig utviklet før etter 16 ukers alder. Ofte høres en lyd før dette, på helsesjekken før levering, men debn forsvinner som regel til 12 ukers kontroll:-)
24.02.2012

Hundehjelp sier: Oda; Høres bra ut for dere og få en Cavalier!!
GMS: Enig
Helen: Ja, det er nesten som at alle er "imot" Cavalieren
Mimmi: Enig
Snorky: Cavalieren har en "inntryket" nese så da snorker den litt med en hunder med spiss nese. Hun drømmer sikert, og vis det er plagsomt, så legg henne på magen eller den andre siden. Du kan også vekke hende, men han/hun må jo få lov til og sove!
17.10.2011

Snorky sier: Hei. Vi har en Cavalier 6 år, som snorker noe vanvittig! Hunden er glad og frisk, men om natten når hun ligger på siden så rister nesten hele huset.. Noen som har noen tips?
09.10.2011

Mimmi sier: Mimmi sier: Ja her var det mye både godt og vondt. Vi har en tispe Ruby som nå nermer seg 10 år. Den gleden hun har gitt oss i disse årene kan ikke måles mot det å ha hjertefeil og kreft. Må huske at når damen er 8 menneskeår så er hun 63 år. Tenk etter hvor mange mennesker som får hjertefeil i den alderen. Vår Ruby fikk bilyd da hun var 8. Fra hun var 9 har hun gått på 2 sorter medisin og vanndrivende. Hun er fremdeles sprek - går tur opp til flere timer hver dag. Flyr opp og ned trapper - er like kosete som før. Hun har det helt fint. Sover hele natta i hele huset - ingen lekkasje - vekker oss rundt 8-9 om morgenen. Her er det ikke noe gneldring eller agrisivitet.Hun kommer opp i sengen og legges seg ned mellom oss. Sier ingenting. Bare venter. Innimellom får vi en vår tunge. Nei folkens - vil dere ha et under av en kjeledegge, for ikke å snakke om en turkamerat - velg en Cavalier. Uansett hvor lenge du har han/henne så er det verd absolutt alt.
02.10.2011

Helen sier: Her var det mye negativt. Har den Cavalier på 7 år. Den har vært frisk og rask siden den ble født. En snild og kjærlig hund som aldri får nok kos. Den røyter i perioder ganske mye, men ellers en super hund som kan anbefales på det sterkeste.
26.09.2011

GMS sier: D et kan ikke finnes en bedre familiehund enn cavalier, vår hund er en black & tan hann som er verdens beste kompis, den er venn med alle som denn møter på sin vei. Men man må være veldig nøye med foret til cavaieren for den har veldig lett for å bli overforet og da kommer sykdommer fortere også.Men kjøp hund bare hos seriøse oppdrettere så dere får så sykdomsfrie hunder som mulig,men for all del ikke ver redd for å kjøpe cavalier den er ikke mer utsatt for sykdomm enn andre hunder viss du steller den rett :-)
11.09.2011

Oda 13år sier: hej, jeg og min familie vurderer å kjøpe oss en Cavalier king charles spaniel. vi har aldri hatt en hund før. Jeg lurer på om dere ''eksperter'' syns denne hunderasen passer for en familie som ikke har hatt hund før og har 3 unger --> meg (13) og mine to lillesøstre (10),(6)
10.09.2011

ingrid sier: har kjempelyst på en cavalier,men etter å ha lest disse skrekkhistoriene om sykdommerer jeg veldig usikker :(
15.08.2011

Hundehjelp sier: Tea: Det høres ut som at du har en ekte fin cavalier!

Jeg har het: Auto_hel123, Aurthel46 men nå skal jeg hete hundehjelp!
10.08.2011

tea sier: Jeg har en cavalier-tispe som ble 8 år i mai og er helt frisk og rask:-)Eneste vi har gjort hos veterinær, bortsett fra vaksine, er fjerning av tannsten og en ørebetennelse hun fikk behandling for da hun var ungung. En utrolig flott hund og kjempefin turkamerat som kan gå i timesvis i skog og mark.
09.08.2011

Aurthel46 sier: Jeg er helt enig med "petlover186" endelig noen som skriver bra!
05.08.2011

Birgitte sier: Skal du kjøpe en cavalier bør du være godt skodd økonomisk. Jeg snakker av erfaring, brukte 135.000 i veterinærutgifter på min kjære Tellus som døde bare 5 år gammel. I stedet for å undergrave sannheten, kan vi ikke bare innrømme at disse hundene har alvorlige helseproblemer. Det er ingen hemmelighet at anatomien er et problem i seg selv for cavalieren, og etter å ha sett hvor mye lidelse mange av disse hundene må igjennom synes jeg vi må gå litt inn i oss selv. Selvfølgelig er de søte, men skal utseendet komme foran velvære for hunden? Aldri mer cavalier for min del, uansett hvor søte de måtte være så synes jeg det er egoistisk å støtte videre avl på en rase der hvor nesten alle individer får helseproblemer før eller senere, som er spesifikt for akkurat denne rasen, og som ikke skyldes naturlig alderdom.
05.08.2011

petlover186 sier: Ikke la de dumme sykdommene stoppe dere i å kjøpe en cavalier!
det finnes andre raser som har enda mere sykdommer enn en cavalier!
jeg elsker de hundene , de er fantastiske familiehunder!!
DP, det er det dummeste jeg noen gang har sett noen har skrivd om en cavalier!! selvsagt burde folk kjøpe en , bare den drar til vetrineren ett par ganger og mosjoneres OSV så finnes det ikke en bedre rase å skaffe seg , mener jeg !!
selv har ikke jeg , men besteforeldrene mine har en på 3 år og den er frisk som en fisk!!
05.08.2011

Try1234 sier: kunne tenkt meg en cavlier men når jeg hørte om sykdommene blir jeg litt skeptisk
22.07.2011

Auto_Hel123 sier: Ludde, du kan ta og sende meg en mail som jeg kan sende med noen spørsmål som dere kan sende tilbake, så kan jeg se etter hvilken som passer best til dere! hundehjelp@hotmail.com
17.06.2011

Auto_hel123 sier: jeg sa Minst, ja jeg vet at det ikke hjelper noen ganger. Men det er også mange andre hunderaser som har denne sykdommen. jeg synes det er alt for mange som er imot Cavalieren! F*** dere!
17.06.2011

Ludde sier: Er det noen som vet om andre hunderaser med lignende gemytt som Cavlieren?
Sønnen min på 9 år ønsker seg veldig en slik hund,men når jeg leser om alle sykdommene de kan ha,vil jeg ikke utsette hverken min sønn eller en hund for så mye plager og lidelser.
Hvis noen vet om lignende hunder som ikke er så disponert for sykdom,vil jeg bli glad.
En passe stor,kosete og rolig hund som ikke bjeffer så mye.
09.06.2011

DP sier: Cavalieren er en herlig familiehund som jeg ikke anbefaler til noen. Den er arvelig belastet med alvorlige sykdommer som medfører skyhøye veterinærutgifter........ Det hjelper ikke om du sjekker hunden 100 ganger i året, den blir ikke friskere av den grunn. Så når man hevder at det er bare å sjekke hunden 2 ganger i året og der med inbille folk at hunden forblir frisk er jo bare tullprat.

Det finnes mange hunderaser som er minst like god og kjærlig som cavalieren og som i tillegg er sund og frisk. Min cavalier ble 7 år. Jeg vil ikke påstå at det var 7 gode år den fikk.
06.06.2011

Auto_hel123 sier: Det er bare og sjekke minst 2 ganger i året om den har noen sykdommer!''''''''''
28.05.2011

Turbo sier: Når jeg leser alt som står på denne siden blir jeg bekymret for min egen hund. Jeg kjøpe to cavalierer i 2008 og har alledere mistet en... Jeg håper godklumpen jeg har igjen lever mange friske år til. Han kan veldig mange triks og jeg trener agility med han. Han elsker å bli trent med!!!
27.05.2011

Turbo sier: Maki, jeg har også en Cavalier som røyter mye.. Men det som kan hjelpe er at du børster hunden din en gang daglig. Da skal det minske litt. Det funker med min hund.
27.05.2011

Maki sier: Vår tispe Bella som er verdens skjønneste cavalier er nå 4 år og har alltid røytet veldig mye. Det er hver dag, ALLTID. Er det noen som har noen gode tips om hva jeg kan gjøre for å minske røytingen ?
26.05.2011

Auto_hel123 sier: Bra du ønker deg. Kjøp med en gang.
Bare mas!
15.05.2011

Jeg vil ha en hund ! sier: jeg har en gang sett en Cavalier med et øye !
ØØØØnsker meg en selv !:-D
05.05.2011

Auto_hel123 sier: Mange tar feil på hvilke farger den kan ha. Her kommer svaret:

Blenheim: Brun og hvit
Ruby: Brun
Black and tan: Svart og brun
Tricolor: Svart, hvit og brun!
04.05.2011

Auto_hel123 sier: Nesten alle hunderaser kan få disse sykdommene. Hvorfor skylde på Cavalieren da?
For og være ærlig så synes jeg ikke det IKKE sier er så idiotisk sakt. Det er ikke bare fordi jeg har en Cavalier. Men det går jo an og skjekke en gang i året om den har en av disse sykdommene.
Familien min kjenner en som har en Engelsk Setter, og den har epilepsi, og de tar 12 tabletter hver dag!
**** dem som sier noe så stykt om en Cavalier!
01.05.2011

Ikke sier: Hva er så søtt med en anatomi som gir økt sannsynlighet for epilepsi og hjernesykdommer?? Det er jo nettopp formen på hodeskallen, som definert i rasestandarden, som er problemet til denne rasen. Skam dere, oppdrettere og ikke minst de som står ansvarlig for rasestandarden. Hundeeiere som anskaffer seg slike hunder er bare med på å holde denne dyremishandlingen i gang...
03.04.2011

Bigron sier: Har sååååå lyst på en cavalier, men må si jeg tok skrekken nå. Huff ! Har hørt mye skrekkhistorier om den, men ser nå att dette er jo faktisk ett stort problem.
Finnes det ikke en eneste god historie når det dreier seg om cavalieren.
Det er jo verdens søteste hund på alle områder spør du meg :-)
03.04.2011

Auto_hel123 sier: Jeg kan svare på spørsmål om hunder på mail.
aurorakrekke@hotmail.com
08.03.2011

Auto_hel123 sier: Hei, nå er min Cavalier snart 7 måner. Hun heter Kaisa Hermeline Nova Krekke, men vi sier bare Kaisa Hermeline. Hun er leken, søt og liker ikke og bli forstyret, f.e.k.s: Når hun sover og vi sitter ved bordet og prater så lager hun lyder så vi ikke skal prate så høyt. Hun har lært seg: sitt, ligg, gi labb, vær så god(når det er klart) og jeg prøver og lære henne rull rundt, men det er veldig vanskelig.
Kaisa Hermeline er en tricolor farget Cavalier. Det som er fint med Cavalieren er at den er veldig sprek, og jeg synes det er inspirerene og se på beina dems når dem går. Det er mange
Cavalier eiere som har kjøpt seg en til Cavalier/En annen hunderase til, det håper jeg at vi også gjør! Men jeg vil si at jeg gleder meg til at hun blir stor for da er hun ikke så irriterenes.
Tips til de som vil ha Cavalier/Hund:


Det jeg gjorde når jeg ville ha en hund var og kjøpe en stor bok om hund/hunderaser, og lære 238 hunderaser tilsammen + Jeg fant en hund jeg kunne gå tur med og bruke tid på masse hunder + Vi hadde familieråd der det var stemming, det ble 1-3 så vi vant jo. Men etter det så skrev vi lapper med vilken hunderase vi skulle ha. Vi vurderte Schäfer og Berner Sennen. Men mamma ville ha litt mindre hund og veldig sprek (som Cavalieren er). Så vi gikk innpå finn.no-torget-dyr og utstyr-Hunder-Og søkte på Cavalier King Charles Spaniel, men vi ventet en ca. månde for og kjøpe en Cavalier. Vi fant en oppdreter på Kvam (ca. 1 time unna oss) og reiste for og se på valpene i slutten av August. Så vi pratet på det lenge. Og 1. oktober hadde det kommet en liten valp i familien vår. Jeg husker dagen etter da vi hadde hentet Kaisa, at det kom mange som ville hilse på Kaisa. Men som regel er det er det pappa`n i huset som ikke vil ha hund (pappa ville ikke ha her i huset), og mamma´n er litt på kanten til og ikke få hund. Grunden til det er et pappa´n tenker på alt arbeidet og styret og utstyr, og mamma`n tenker på røyting og styret. Men trøst mamma´n din med at dere kan skaffe dere vaskedame,(det virker)! Men en venninne av meg tvingte pappa´n sin med og si: Vis du ikke kjøper hund til oss så kjøper vi en rotte til deg( eller et dyr som pappa`n/mamma`n din ikke liker/er redd for.


Vis du vil vite mer så send mail til: aurorakrekke@hotmail.com

Takk for meg!
27.02.2011

Haugtussa sier: Vår Cavalier sovnet inn i sommer etter 14,5 år. Hadde hjertetrøbbel siste tiden, men holdt det i sjakk med medisin. Verdens gladeste hund var han hele livet, og en god venn med barna som vokste opp sammen med han.Han kom fra seriøs oppdretter.
24.02.2011

julie bergliende sier: jeg skal få en i dag jeg gleder meg jeg skal hente den om 3 timer den skal hete tyson
17.02.2011

Anonym sier: Det finnes jo grunner til å anskaffe denne rasen, men helt ærlig, det er mange flere grunner som taler imot: 1) Rådet for dyreetikk mener vi må vurdere å utrydde hele hunderaser i Norge, deriblant cavalier. 2) De mange tusener av hundeeiere som forteller om selvopplevde problemer med sin cavalier 3) den generelle helsetilstanden til denne hunderasen
04.02.2011

Inger Marie sier: Selvfølgelig finnes det cavalierer som har levd et helt fint hundeliv. Det finnes mennesker som får kreftdiagnose tidlig i livet også som lever bra til alderdom tar knekken på dem. Altså, det interessante er å se på hva som er vanlig for rasen, ikke hva som er uvanlig. For en cavalier er nok et langt og friskt hundeliv en sjelden luksus, dessverre!
04.02.2011

Caroline sier: Ojoj, nå ble jeg virkelig skremt her. Har gått rundt med planer om å få meg en cavalier når jeg er ferdig med studiene, og har jo visst om at den får sykdommer osv (gjør ikke nesten alle hunder det..), men visste ikke at det var SÅ ille? Spør som Wenche over med: er det noen som har hatt en cavalier et helt hundeliv uten at den har fått hjerteproblemer eller andre sykdommer?
04.02.2011

Wenche sier: Hei.
Har nå lest om alle hundene som får disse sykdommene. Er det noen som har hunder som IKKE er syke? Finnes det noen statistikk over denne rasen og sykdommer?
04.01.2011

malen sier: Det er en helt herlig familiehund. Vi har en på 14 år nå, blir 15 i april. Den har fikk hjertefeilen for 3 år siden, men er like lykkelig og glad som før med en tablet mot denne feilen. I en alder av 9 tok den vekk livmora. Dette er de eneste problemene vi har hatt, altså lite. Nå er hun preget av alderdom, men er glad og livlig. Det blir en del soving og avslapping, men på tur er den like aktiv som den andre hunden vår på 5 år. Det er en terrier.

Selv om det er mye sykdommer i denne rasen, er det en fantastisk rase og ikke alle er så uheldige å få disse feilene. Er man nøye med kostholdet, mosjonen og hygienen + tar jevnlige kontroller hos vetrinær kan man utsette disse sykdommene og få vite det fort dersom de kommer. :)
22.12.2010

Ellen sier: Jeg har to Cavalierhunder på 5 år - den ene har fått påvist hjerteproblemer og den andre er døv og jeg lurer på om hun kan ha hatt et par epilepsianfall også. Hvis noen av forumets brukere kjenner til seriøse oppdrettere som tar alle Cavalierhundenes problemer så alvorlig at de aktivt leter etter friske blodslinjer og unngår å avle på sykdomsdisponerte hunder, da ville det være en god ting å legge ut oppdretterens navn her. Det må være noen som har opplevd å beholde hunden sin til normal livslengde og uten noen av alle disse fæle tingene de er så arvelig belastet med bare pga egoistiske og grådige oppdrettere og en noe slapp tilnærming fra Kennelklubbens side (skriver med inntrykkene fra den NRK-sendte filmen om barbarisk hundeavl friskt i minne)
16.12.2010

Maki sier: Vi har verdens herligste cavalier tispe på 3 år. Men pga alle problemene vi har lest om med denne rasen har vi blitt litt skremt og gått til dyrlegen med henne flere ganger da vi har trodd det har feilet henne noe, men heldigvis har det ikke vært noe. Hun kommer av og til med noen forferdelig "hyl" og ser helt vettskremt ut, men må jo bare håpe det ikke er noe da....
08.12.2010

Elise sier: Er så glad for at jeg fant denne siden! Oppdrettere forteller jo absolutt ikke hele sannheten om denne rasen. Jeg hadde planlagt å anskaffe meg en cavalier, men etter å ha lest dette og forsket mer på rasen frister det ikke i det hele tatt. Takk igjen til alle som har bidratt med informasjon som mange oppdretterene ikke forteller deg om. De er fortsatt supersøte, men med så mange helseproblemer er valget lett.
27.10.2010

Silje sier: har hatt cavalier i snart 8 år nå. først fikk jeg en hannhund,deretter overtok jeg mamman til hannhunden min.
i vår ble hun akutt syk. fikk akutt hjertesvikt og måtte avlive henne på dagen.
det var SKIKKELIG grusomt. men hun var gammel da,nesten 10 år. og hadde vært superfrisk hele tiden.
da hun døde,fikk jeg meg to cavalierer til. slik at hannhunden min fikk selskap. fikk meg to slik at de kunne gi han selskap og samtidig ikke plage livet av han siden de har hverandre:) han er jo en gammel herremann og ikke så leken lengre.
i går da vi gikk tur,ble han så dårlig etterpå.
greide nesten ikke gå hjem,enda det var bare en liten tur i fjæra nedenfor her.
tok han til dyrlegen og fikk der påvist hjertefeil på han og:(
han er satt på medisin nå,så håper han kan komme seg litt så jeg slipper ta så brått farvel med en kjær venn nok en gang.
han sover mye da,og er veldig slapp. så må se det an. de kunne bli noe søvnige etter påbegynt medisin,noen som vet hvor lenge de er det?
tenker at hvis han kommer seg med medisinen,så skal jeg la han slippe før han begynner bli dårlig igjen.
han har vært frisk og rask frem til nå da (8år)

så bare ber jeg om at de 2 valpene mine får leve i maaaange år,friske og raske..!

vet ikke om jeg vil få cavalier igjen til tross for at jeg ELSKER rasen.
netopp fordi de er disponible for mye sykdom..
27.10.2010

Svein sier: Vi måtte avlive vår Cavaler på 3 år igår pga SM. Hunden vår var alltid glad, elsket både å gå lange turer, eller ligge i sofaen. Aldri agressiv mot noen. Vi vil gjerne ha en slik hund igjen, men er skeptisk siden den har så mange sykdommer.
20.10.2010

Rogaland sier: Har verdens skjønneste tispe på 4 mnd. Vet at det er mye sykdom, men håper jo på det beste. Det flotte for oss er at moren min er allergisk, men reagere ikke på Dora :)Håper ikke alle blir skremt av alt det negative folk skriver om dem. Det er jo tross alt mye sykdom med andre raser og.. Hvis du betaler 20.000 for en Cavalier er du jo blitt litt lurt. NKK har satt prisen til 13.000 og alle oppdrettere vi var i kontakt med tok den prisen..
04.10.2010

Barbro sier: Jeg hadde selv en Cavalier King Charles spaniel i 7 år før han døde fra oss på grunn av hjertefeil.Har ikke turt å skaffe meg en Cavalier til.Dessuten er de blitt så forferdelig dyre nå.Å betale 20000 for en Cavalier er,etter min mening helt galt når det er en hund med så mange feil som gjør at de desverre ofte dør veldig unge.
01.10.2010

Auto_hel123 sier: Hei. En Cavalier er en skikkelig familie hund. Jeg skal få en neste fredag. Som sakt kan de få hjerte problemer, men da er det lurt og sjekke om moren, faren, bestemoren og bestefaren på den enne og den andre siden av slekten.
24.09.2010

Ane sier: Er dessverre sant som mange sier syringomyelia og hjertefeil med denne rasen. Jeg og familien hadde imidlertid vår nydelige cavalier king charles spaniel i 15 herlige år. Han hadde både hjertefeil og hofteproblemer (som han fikk på sine eldre dager) når han døde, men han led ikke under dette, vi hadde god kontakt med veterinær etter at han fikk oppdaget hjertetilstanden sin og vi hadde selvfølgelig aldri latt han leve med smerter! Han gikk på hofte og hjertemedisin som ikke påvirket han negativt på noen måte.
Min nydelige bror (som han jo ble) var en utrolig snill hund og var aldri aggressiv på noen måte, ubeskrivelig kosete og en nær venn.
Hadde ikke denne rasen vært disponibel for disse sykdommene som etterhvert har vist seg hadde jeg aldri tvilt med å få en ny! Helt fantastisk rase og det skal gjentas at ikke alle hundene blir syke, men det forstås så klart for hundens og eierenes beste at man må vurdere å få en hund av denne rasen, ingen vil jo at en hund skal lide.
30.08.2010

Titti sier: Jeg har en Cavalier som nesten er 6 år,desverre har den også hjertefeil og nå de siste dagene så er den blitt veldig dårlig, den puster veldig tungt og hoster mye, den får både hjertemedisin og vanndrivene men det hjelper vist ikke. Hun er verdens snilleste hund så det er vondt å se at hun lider jeg må se det an noen dager og blir hun ikke bedre så må jeg vell dra den tunge veien til dyrlegen. Huff jeg kommer til å savne henne veldig. Har veldig lyst på ny hund men vet ikke om jeg tør å satse på en ny Cavalier.
21.06.2010

Johanna sier: Har en fin liten Cavalier king charles på fem år. Utrolig søt, koselig og glad hund. Desverre har han en hjertefeil, så vet ikke hvor lenge han vil leve. Det er nok den beste rasen man kan ha. Utrolig kosete, aldri aggresiv på noen som helst måte.
03.06.2010

Gompen sier: Verdens herligste hund har vi mennesker klart å ødelegge. Sykdommende kommer på løpende bånd når hunden blir en 5-6 år. Då hjelper det lite at oppdretter avler på unge hunder og får dem erklært frisk i paringsøyeblikket.
Det er forferdelig å se din beste venn lide. Det kan jeg skrive under på. Min Cavalier er nå 7 år og lider av hjertefeil, Sm, epelepsi osv osv. Foreldere og besteforeldre var såkalt frisk.

Jeg kikker meg nå rundt etter ny hund. Det kommer IKKE til å bli en Cavalier
20.05.2010

Marani sier: Vi skaffet oss en Cavalier i fjor sommer, som er en skikkelig godgutt.
Vi var veldig nøye med at foreldre og besteforeldre kunne vise til god helse. Ingen av disse hadde hatt noen av de sykdommene som er vanlig for Cavalieren. Dette tar vi som et tegn på at oppdretter er seg sitt ansvar bevisst, og håper at vi slipper det verste ihvertfall.
Så, uansett er det viktig å ha god stamtavle på denne rasen.
09.05.2010

Rita sier: De er søte men de lever kort og får mange sykdommer, som noen ganger kan være alvorlige.
Hvis man ser på animal planet, på animal cops, kan man se at de egentlig ikke kan redde alle, men det er jo sant at det er sjeldent de får inn denne rasen, for det er jo ikke mye å gjøre med en hund som får sykdommer av seg selv.
18.03.2010

Rita sier: De er søte men de lever kort og får mange sykdommer, som noen ganger kan være alvorlige.
Hvis man ser på animal planet, på animal cops, kan man se at de egentlig ikke kan redde alle, men det er jo sant at det er sjeldent de får inn denne rasen, for det er jo ikke mye å gjøre med en hund som får sykdommer av seg selv.
18.03.2010

Britt sier: Disse hundene blir hva du gjør dem til ja men stakkars det er´ke bare det det kommer an på. Noen har dårlige gener og lider på grunn av formen på hodeskallen
11.03.2010

Jente 13 sier: Hei! Jeg og familien min har hatt en sånn hund, men den døde nylig. Det er rett og slett den beste kompisen du kan få! Alltid loyal og trofast. Passer både viss du trimmer mye og lite.
Passet perfekt som familiehund. Vi hadde en katt også som vi fikk en stund etter og de ble bestevenner.
Passer til familiehund og folk med små barn. også til de som vil ha en snill, kosete turhund!
06.02.2010

lybr sier: Takk for din kommentar birk, det er de tankene jeg også har. Vi vet alle når vi anskaffer en hund at det kommer en tid der vi må ta et valg. Synes bare det kommer alt for fort! Hatt 2 Golden før og vet hvor vondt det er å miste dem. Nå om dagen er han helt på styr, løpetid i boretts-laget! He he, ikke noe feil med ham der!
22.01.2010

birk sier: lybr, det er et vanskelig valg. Så lenge hunden din har glede i livet og smertene er overkommelige så synes jeg han skal få leve men det er min mening. Når det kommer til det punktet at det er konstante smerter og ingen glede igjen så ville jeg latt han slippe.
19.01.2010

lybr sier: Min hund er 10 år og sannsynlig har han SM. Får av og til eplilepsi liknende anfall. Kan stå oppreist og gynge, for så å falle sammen på gulvet. Sensitiv når man skal klappe på hodet eller nakken. Har vært døv i 5 år, har også problemer med øyne. Virker glad når han er ute, men inne bare ligger han rolig og sover. Verdens snilleste, aldri sett tegn til aggressivitet. Skjønner hva du tenker, budre ikke han få slippe? Så lenge han spiser godt, elsker å være ute er det ikke lett å ta en avgjørelse. Skriv gjerne kommentar!
19.01.2010

toodd sier: Verdens herligste hund, men er disponibel for flere sykdommer. Syringomyelia er en forferdelig sykdom med store smerter og lidelser. Dessuten er kneleddsfeil et stort problem. Hadde en cavalier selv som jeg måtte avlive pga HD-grad E. Bare 18 mnd. gammel. Det er for mye penger i å drive med avl, og desverre er det enkelte oppdrettere som driver uansvarlig.
13.10.2009

ADVARSEL sier: IKKE KJØP CAVALIER KING CHARLES SPANIEL. NORSKE VETERINÆRER ADVARER. TIDLIGERE HUNDEEIRE ADVARER. MANGE FÅR SYRINGOMYELIA.
05.10.2009

Hjerte feil desverre sier: Har mista 2 hunder av denne rasen pga hjerte feil... Utrolig synd, for det er en utrolig herlig hund. Hadde det ikke vært for hjerte feil skulle jeg kjøpt en ny. Men orker ikke miste flere. Mista min siste da han var syv år gammel! Alt for tidlig.. Orker ikke det en gang til.
25.09.2009

amigo sier: Hei. Hvor henvender man seg for å kjøpe en slik hund?
Har prøvd å søke på nett, men finner ikke fram!
21.06.2009

kaskavidada sier: Det jeg har opplevd med den rasen er herlig, Desverre hjerteproblem.har mått avliv 2 hunder pga hjertet
18.06.2009

Synnøve sier: Cavalieren finnest i 4 farger. Disse er
- Blenheim (hvit med brune tegninger)
- Tricolor (hvit og svart med brune tegninger)
- Ruby (ensfarget rød)
- Black og tan (svart og brun som en dobbermann/rottwailer)

Blenheim er den vanligeste fargen.
09.04.2009

sykdom sier: vær obs på at denne hunderasen har mange genetiske feil som kan føre til alvorlig sykdom.

Rasen bør spesielt undersøkes for hjertefeil, grå stær og kneleddsfeil, siden disse sykdommene kan være arvelig belastet.

Syringomyelia er et syndrom som påvirker hjerne og ryggmarg, ved at den bakre delen av hodeskallen blir for trang for hjernen, noe som skaper unormalt press. Presset fører til at spinalvæsken ikke klarer å flyte normalt mellom hjernen og ryggmargen, og det kan oppstå væskefylte hulrom og deformeringer i hjernen eller øvre deler av ryggmargen. Symptomene kan komme i alle aldre, men oppstår typisk mellom 6 måneder og 3 års alderen. Symptomene inkluderer sensitivitet og smerter rundt hode, nakke, eller skuldre, ofte indikert av at hunden klynker eller gråter kombinert med regelmessig kløing i området rundt øre, nakke, skulder. Kløingen er ofte unilateral, det vil si begrenset til ene siden av kroppen. Kløebevegelsene er regelmessige uten egentlig å være i kontakt med resten av kroppen. SM fremkommer typisk når hunden blir oppspilt, for eksempel når den skal ut å gå tur. Diagnose skjer ved MRI-skanning. Det finnes ingen behandling for denne lidelsen, men man kan eventuelt gjøre et operativt inngrep i nakken for å minske presset noe.

Pelsen må stelles regelmessig, men den er ganske lettstelt. Øre og øyne må kontrolleres ofte.
07.04.2009

julie 11år sier: denne rasen er også en flink hund til og hoppe min cavalier hopper over 50cm.
det fins også nemelig bare 3 farger i denne rasen fargene er:
brun.
brun og hvit og svart.
brun og hvit.
svart og hvit.

denne rasen er svært intligent og søt anbefales til alle men kan røyte ganske mye.
disse hundene kan også snorke men ikke så høyt det gjør min cavalier Collin

disse hundene er ikke serlig store.
28.01.2009

Silje sier: Jeg har en cavalier på 2 år som heter Marco. Han er Sort og Hvit og er selvfølgelig verdens nydligste og snilleste hund.Han elsker og bli kost og lekt med, lange turer i skogen og gjerne stier som er utfordrene. Han har heller aldri vært agressiv på noen og er alltid glad, og liker alle. Har opplevd å bli angrepet, så han kan være skeptisk over for andre hunder.
skrevet av S.M / 12.01-09
11.01.2009

Celine sier: Cavalier king charles spaniel er en liten selskapshund av britisk opprinnelse. Den har blitt ganske populær i de senere år, også i Norge. Det lange navnet gjør at den gjerne omtales kun som cavalier.
06.01.2009

O.L. sier: Cavalieren er en kjempeglad og tillitsfull hund.Lettlært,elsker å få opgaver(lete etter godbiter,å bli lekt med osv).Har aldri opplevd agressivitet fra min hund,hverken mot mennesker eller andre hunder.Like glad samme hvem han møter.Den er nå 1år og 8mnd.Har nå blitt veldig flink å lese andre hunder, skygger unna truende og agressive hunder.Den liker å kose i fanget. Om natten vil han sove i buret sitt.Går og legger seg mellom ti og halv elleve om kvelden, da er han veldig trøtt.Sover så lenge vi sover. Selv om den er en liten hund så har den en utrolig styrke. Ikke problem å ha med på turer,den elsker å være med ut å gå tur. Har opplevd mennesker med hundeskrekk som har blitt ordenlige godvenner med hunden vår. Skal jeg nevne noe minus så må det være at han snorker, men vi syns det bare er sjarmerende.
02.11.2008

Din kommentar om Cavalier king charles spaniel:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Cavalier king charles spaniel var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase